Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Про реалізацію проекту FirEUrisk

Про реалізацію проекту FirEUrisk  фото

З 1 квітня цього року, в рамках програми Європейського Союзу "Горизонт 2020", реалізується проєкт FirEUrisk – Розроблення глобальної стратегії поводження з природними лісовими пожежами в Європі на базі оцінки ризиків. Проект, який об’єднує 39 установ-партнерів з усього світу, в тому числі представника з України – Регіональний .....

З 1 квітня цього року, в рамках програми Європейського Союзу "Горизонт 2020", реалізується проєкт FirEUrisk - Розроблення глобальної стратегії поводження з природними лісовими пожежами в Європі на базі оцінки ризиків.
Проект, який об'єднує 39 установ-партнерів з усього світу, в тому числі представника з України – Регіональний Східноєвропейський центр моніторингу пожеж, має на меті змінити традиційні підходи до проблеми та розробити глобальну, науково обґрунтовану, стратегію управління ризиками пожеж у Європі.
Багатонаціональна команда, до складу якої входять дослідники, практики, політики та громадяни, вивчатиме вразливість та стійкість громад та країн до стихійних пожеж. Знайдені в процесі досліджень нові підходи до проблеми поводження з лісовими пожежами будуть апробовані на пілотних майданчиках та демонстраційних територіях у Північній, Центральній, Східній та Середземноморській Європі.
Бюджет проєкту, який розраховано на 4 роки (квітень 2021 - березень 2025), складає 10 мільйонів євро.
Координатором консорціуму учасників проєкту виступає Португальська асоціація розвитку промислової аеродинаміки (ADAI).

Очікувані результати проєкту - зменшення негативних наслідків від пожеж: людських жертв (захворюваність та смертність), втрат дикої природи, економічних та культурних втрат.
Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник бере участь у проєкті в якості асоційованого партнера Регіонального східноєвропейського центру моніторингу пожеж, який представлятиме Україну в консорціумі учасників проєкту.
Очікувані результати для Заповідника - впровадження напрацювань проєкту у Чорнобильській зоні відчуження з метою зниження ризиків великих пожеж, а також розробка спеціалізованих продуктів суто для території зони відчуження. Фото з архіву Чорнобильського заповідника
#чорнобильськийзаповідник
#chornobyl_reserve
#чернобыльскийзаповедник

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: