Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Тарифи поки що не змінюватимуть

Тарифи поки що не змінюватимуть фото

Тарифи на гарячу воду та опалення залишаться сталими до кінця опалювального сезону 2021-2022 рр. 30 вересня, в Києві, під головуванням Президента України відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад. У роботі конгресу взяв участь і міський голова Славутича Юрій Фомічев. Під час обговорення нагальних питань порядку денного було підписано Меморандум, згідно з яким тарифи на гарячу воду та опалення не будуть зростати до кінця опалювального сезону 2021-2022.

Ціна газу для підприємств ТКЕ становитиме 7,4 грн за 1 куб. м для населення та 13,6 грн за 1 куб. м для бюджетних установ.

Відповідний документ підписано Кабінетом Міністрів України, НАК «Нафтогаз України», Асоціацією міст України та Палатою місцевих влад Конгресу.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, у меморандумі місцева влада зобов’язалася не підвищувати тариф на тепло для населення протягом усього опалювального сезону. Натомість уряд надасть їй фінансову підтримку для роботи теплокомуненерго та незмінності тарифів на газ та його безперебійне постачання. Також, з боку держави передбачається субвенція громадам з незадовільним індексом платоспроможності вже з четвертого кварталу 2021 року. У Меморандумі визначено, що для незмінності тарифів у 2022 році держава додатково спрямує до місцевих бюджетів надходження від податку з доходів фізичних осіб у розмірі 4%, що становитиме не менше 11 млрд грн. в 2022 році.

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов зазначив, що наразі показник технічної готовності до осінньо-зимового періоду у регіонах становить близько 99%.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: