Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вітаємо збірну України з перемогою

Вітаємо збірну України з перемогою фото

Українська збірна у відборних змаганнях перемогла фінів. Це сталося у матчі шостого туру на відборі на чемпіонат світу-2022 для України на виїзді проти Фінляндії. Перед цим матчем Україна та Фінляндія йшли на другому-третьому місці у групі: в обох збірних було по п'ять очок, у фінів - матч в запасі. Боснія та Герцоговина обійшла обох суперників після перемоги в Казахстані - у боснійців шість очок.

Зі старту Україна вийшла у тактичній схемі 5-3-2, зокрема воротар Андрій Пятов зіграв свій 100-й матч у збірній.

І Україна уже на четвертій хвилині вийшла вперед - Андрій Ярмоленко забив перший гол ударом з-за меж штрафного правою ногою (Ярмоленко є шульгою). Він підхопив м'яч після передачі від Романа Яремчука і пробив правою - точно у кут.

Всередині тайму Фінляндія створила кілька моментів, один з яких закінчився голом. Фіни подали з кутового, Пятов відбив удар впритул, Микола Матвієнко хотів вибити м'яч, але влучив у Теему Пуккі - від нього м'яч полетів у ворота, 1:1.

П'ять хвилин потому Україна вибігла в швидку контратаку: Олександр Тимчик прострілив з флангу, Віктор Циганков пробивав, але Роман Яремчук підхопив м'яч, прийняв і другим дотиком пробив - 2:1.

У другому таймі Україна грала другим номером, намагалася вибігати в контратаки, в обох комад були моменти, але забити більше ніхто не зміг. Перемога України з рахунком 2:1.

Збірна України повернулася на друге місце у групі: вісім очок після шести турів.

  • Відбір на ЧС-2022. Група D. Сьомий ігровий день

Фінляндія - Україна 1:2

Голи: Пуккі, 29 - Ярмоленко, 4, Яремчук, 34

  • Турнірна таблиця групи D
  1. Франція - 12 очок (6 матчів), 8:3
  2. Україна - 8 очок (6), 8:7
  3. Боснія та Герцоговина - 6 очок (5), 7:6
  4. Фінляндія - 5 очок (5), 5:7
  5. Казахстан - 3 очки (6), 5:9

Що відомо: Наступний матч Україна зіграє проти Боснії та Герцоговини у Львові - у вівторок, 12 жовтя, о 21:45. Водночас Казахстан зіграє проти Фінляндії.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: