Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Ковід, тарифи, ціни, опалення - все це обговорювали на засіданні

Ковід, тарифи, ціни, опалення - все це обговорювали на засіданні фото

25 жовтня, 23 депутати прибули на друге засіданні 7 сесії Славутицької міської ради VIIІ скликання. Після погодження порядку денного, міський голова Юрій Фомічев запропонував розглянути питання про присвоєння звання «Почесний громадянин міста» тренеру з плавання Ніні Миколаївні Верхольотовій посмертно. Після обговорень, депутати прийняли рішення про присвоєння Валерію та Ніні Верхольотовим звання почесних громадян міста посмертно.

Загальну інформацію, що стосується життєдіяльності міста, надав міський голова Юрій Фомічев:

- Ми бачимо суттєве зростання захворюваності на ковід, як в Україні, так і в Славутичі. Дякуючи Ярославу Вольському лікарня отримала підтримку Міністра охорони здоров’я і з 18 жовтня знову запрацювало ковідне відділення лікарні. Станом на 25 жовтня вже заповнено 20 ліжок. Суттєво збільшилась кількість вакцинованих у Славутичі, зараз на вакцинацію стоїть черга. За розуміння необхідності вакцинування, дякую керівництву Чорнобильської АЕС, Атомремонтсервісу та хочу, щоб всі керівники підприємств доєднались до ініціативи та стимулювали своїх працівників до вакцинації.

12 жовтня розпочався опалювальний сезон у місті. У цей період заклади освіти були на канікулах, тому опалення у школах увімкнули 25 жовтня. Були рекомендації продовжити канікули до 1 листопада, але ми вирішили розпочати навчання, а зимові канікули зробити довшими, ніж зазвичай. Таким чином, у батьків буде можливість провести час з дітьми у період різдвяних свят, також це дасть можливість зменшити навантаження на бюджет щодо сплати за спожите тепло.

Ціна за тепло на цей опалювальний сезон залишається фіксованою та незмінною для бюджетної сфери та населення. Це для нас великий виклик щодо компенсації різниці в тарифах у наступному році. У цьому році ми маємо підтримку від обласного бюджету – 555 тис грн до кінця року. Тариф для бізнесу складає майже 5300 грн/Гкал. Проведено зустріч з представниками підприємців, головою ради підприємців Юрієм Репєхом, дійшли згоди з постачальниками альтернативних джерел енергії про прямі договори для бізнесу. За попередніми розрахунками вартість тепла складатиме не більше ніж для бюджетної сфери.

Продовжується робота по рішенню щодо поводження з побутовими відходами. Відпрацювала робоча група з визначення норм надання послуг з вивезення побутових відходів, складено протокол. За попередніми результатами: у розрахунках тарифу для мешканців багатоквартирних будинків врахована норма побутових відходів 1,83 м3 на рік на одну особу, заміри робочої групи по факту показали – 1,57 м3. Для мешканців котеджної забудови враховано 2,85 м3, новий розрахунок – 3,94 м3. Рекомендації робочої групи щодо цього питання оформлені.

Найближчим часом будуть прийняті рішення щодо діючого тарифу. Вся робота проводиться в активному діалозі із постійно діючою громадською комісією з тарифної політики. Домовились про те, що вже з 1 листопада проводитиметься тестове зважування відходів, які вивозяться на полігон. Очікуємо на прийняття Верховною Радою закону про відходи, який затвердить загальнодержавні правила поводження з побутовими відходами.

Далі свої заяви оголосили депутати: Михайло Шинкаренко, Майя Руденко, Олена Радченко, Валентина Дарнопих, Денис Маслій, Валерій Семенов, Володимир Борисов, Ярослав Вольський, Юрій Юрченко.

Після чого депутати приступили до розгляду порядку денного. Комунальним підприємствам погоджено приведення договорів оренди у відповідність із визначеним Законом України «Про оренду державного та комунального майна». Розглянуті питання передачі комунального майна та матеріальних цінностей на баланс комунальних підприємств. Встановлені пропорції розподілу коштів від оренди між міським бюджетом та орендодавцями майна комунальної власності територіальної громади міста Славутича. Розглянута низка земельних питань. На два роки продовжено договір оренди на землю власникам квіткових кіосків.

Відзвітувалась за діяльність КП «Житлово-комунальний центр» за 2020 рік та відповіла на запитання депутатів директорка КП «ЖКЦ» Лариса Ларіонова.

На завершення засідання депутати створили тимчасову контрольну комісію ради з перевірки реалізації проєкту «Славутич – мала культурна столиця України». До складу комісії обрано депутатів: Михайла Шинкаренка (голова), Майю Руденко, Юрія Юрченка, Ярослава Вольського, Валентину Дарнопих, В’ячеслава Почепа.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: