Справжня сила – в згуртуванні!

На базі Палацу дитячої та юнацької творчості 16 грудня відбувся міський квест «Єдина команда» Головною метою квесту була демонстрація ефективності роботи у команді для досягнення спільної мети. Цей захід також є складовою частиною патріотичного виховання молоді міста та згуртування підлітків різних шкіл.

На базі Палацу дитячої та юнацької творчості 16 грудня відбувся міський квест «Єдина команда» Головною метою квесту була демонстрація ефективності роботи у команді для досягнення спільної мети. Цей захід також є складовою частиною патріотичного виховання молоді міста та згуртування підлітків різних шкіл.

 

На базі Палацу дитячої та юнацької творчості 16 грудня відбувся міський квест «Єдина команда» (англійське “quest” (пошук) – різновид ігор, в яких герой проходить запланованим сюжетом, намагась виконати якесь завдання).

Одним із організаторів даного заходу став Соціально-психологічний центр Славутича. Головною метою квесту була демонстрація ефективності роботи у команді для досягнення спільної мети. Цей захід також є складовою частиною патріотичного виховання молоді міста та згуртування підлітків різних шкіл.

Основні завдання заходу:

• популяризація здорового способу життя та активних форм відпочинку;
• навчання шкільної молоді ефективності командної роботи;
• допомога молоді в самоідентифікації себе як українця;
• демонстрація ефективності й результативності роботи єдиної команди.

У такий важкий для країни час найважливішим є об’єднання зусиль для досягнення спільної єдиної мети. В єдності народу – майбутнє країни. І саме для того, щоб в Україні все було добре в майбутньому – в теперішньому потрібно докласти неабияких зусиль. В першу чергу потрібно приділяти велику увагу вихованню дітей та молоді, а саме – патріотичному вихованню, яке є систематичним та постійним процесом, що не має кінцевої мети. Для патріота любов до своєї країни є обов’язковою умовою, де згуртування та єдність – важливі складові патріотизму. Сучасне покоління не вміє та не хоче бачити альтернативи новітнім технологіям, таким, наприклад, як комп’ютер, Інтернет та мобільні телефони. Саме з цією метою потрібно демонструвати це на прикладі шляхом залучення молоді до нових активних форм відпочинку та популяризації здорового способу життя, недаремно жіз давніх часів кажуть: «В здоровому тілі – здоровий дух».

Для того, щоб досягнути єдності в державі, потрібно, в першу чергу, навчити дітей працювати в команді та показати ефективність такої роботи. При проведенні квесту «Єдина команда» можна було подивитись на прикладі команд-учасників, як вони змінювались та еволюціонували. Якщо спочатку в рамках однієї команди всі учасники були «кожен сам за себе», то по мірі проходження «станцій» та долання перешкод на своєму шляху вони ставали єдиним цілим і допомагали одне одному. Також не менш важливим для патріота є усвідомлення себе як громадянина своєї країни. Самоідентифікація себе як українця є одним із найважливіших завдань для підняття патріотичного духу серед української молоді. Тому що коли людина не усвідомлює, до якої нації вона належить, та без любові до свого рідного краю – ні про який патріотизм та єдність не може бути й мови!

Виходячи з цього, організація та проведення подібних заходів є дуже важливим і дієвим кроком для підняття патріотичного духу серед молоді задля розквіту нашої державності.

Алла КРОХІНА,
соціальний працівник
Соціально-психологічного центру

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: