Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Захворюваня на Covid -19, виконання бюджету, норми надання послуг - все це і інше на засіданні виконавчого комітету

Захворюваня на Covid -19, виконання бюджету, норми надання послуг - все це і інше на засіданні виконавчого комітету фото

Із засідання виконавчого комітету: про щеплення, інвестиційну програму, роботу робочої групи та інше/ 11 листопада відбулося засідання виконавчого комітету на розгляд якого було винесено 26 питань. Інформацію щодо загальних питань надали перший заступник міського голови Віктор Шевченко та заступник міського голови Олександр Линкевич. У місті маємо загальне зростання кількості випадків захворювань на Covid -19. Станом на 10 листопада – 337 підтверджених випадків, 26 госпіталізовано до Славутицької міської лікарні, за добу вакциновано 187 осіб.

Всього повний курс вакцинації отримало 33% від загальної кількості жителів, одну дозу – 46%. Ковідне відділення Славутицької лікарні забезпечено киснем, кількість бажаючих отримати щеплення збільшується. За один день виїзна бригада, що була направлена до Чорнобиля, зробила 220 щеплень, ще 700 працівників виявили бажання вакцинуватися.

8 листопада 2021 року набрав чинності наказ МОЗ №2153 від 04.10.2021 року «Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням». Пункт 3 цього наказу передбачає, що працівники закладів освіти всіх рівнів, незалежно від типу та форми власності, мають обов’язково отримати щеплення проти Covid-19. Це зумовлено тим, що працівники закладів освіти працюють в умовах підвищеного ризику й наражають на небезпеку себе та інших, а також, щоб забезпечити можливість очного освітнього процесу. Станом на 10 жовтня всі заклади дошкільної освіти працюють у звичному режимі. Відсторонено від роботу по всіх ЗДО 11 осіб. На 100 % вакциновані колективи школи № 2, ліцею, Палацу дітей та молоді, Інклюзивно-ресурсного центру. У школі №4 відсторонено від роботи четверо працівників, у школі №1 підлягають відстороненню 8 осіб, школі №3 – 7 осіб.

Про виконання бюджету Славутицької міської територіальної громади за 9 місяців 2021 року та про внесення змін до показників бюджету Славутицької міської територіальної громади на 2021 рік доповіла начальник управління фінансів Галина Зайченко. Міському бюджету виділена субвенція із обласного бюджету у сумі 555 500 грн для відшкодування різниці між розміром ціни (тарифу) на житлово-комунальні послуги.

Керуюча справами виконкому Наталія Швець запропонувала внести зміни до складу тендерного комітету виконавчого комітету Славутицької міської ради.

Погоджена інвестиційна програма КП «Славутич-Водоканал на 2022 рік», якою передбачається проведення низки заходів по оновленню основних фондів підприємства.

На виконкомі детально було розглянуто питання про норми надання послуг з вивезення побутових відходів для населення Славутича.

Перший заступник міського голови Віктор Шевченко надав інформацію про роботу робочої групи з визначення норм надання послуг з вивезення побутових відходів за прискореним методом, у якій працювали представники громадських організацій, постійно діючої громадської комісії з тарифної політики, виконавчого комітету, ПП «Еко Транс Слав», КП «ЖКЦ», депутати Славутицької міської ради. Начальник відділу з питань житлово-комунального господарства, тарифоутворення, енергоефективності та енергозбереження Альона Болдирєва ознайомила членів виконкому із рішенням зазначеної робочої групи де сказано:

«1. Прийняти результати вимірювання та розрахунок норм надання послуг з проводження з побутовими відходами для багатоквартирних будинків, одноквартирних (котеджів) та гуртожитків.

2. Передати результати вимірювання та розрахунок норм надання послуг з проводження з побутовими відходами до виконавчого комітету Славутицької міської ради для врахування під час прийняття рішень у сфері поводження з побутовими відходами.

3. Рекомендувати міському голові:

- створити Робочу групу у складі, згідно з розпорядженням № 154 для продовження проведення вимірювань в інші сезони.

- переглядати діючі норми надання послуг з поводження з побутовими відходами тільки після вимірювань за результатами чотирьох сезонів та вагового контролю на Полігоні ТПВ».

Рішенням виконавчого комітету виділено житлову площу у гуртожитку для проживання на період роботи поліцейських офіцерів громади та інших працівників поліції. 📌Також розглянуто питання про надання статусу тимчасового гуртожитку будівлі «Інфекційний корпус» Славутицької міської лікарні.

Решта питань порядку денного стосувалися опіки та піклування, соціального захисту громадян, розміщення зовнішньої реклами, приватизації житла.

Засідання відбулося динамічно, з професійним обговоренням, змістовними уточненнями членів виконкому.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: