Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Ситуація з Covid-19, будівельні проєкти, наказ МОЗ - актуальне з онлайн апаратної наради від 22.11.2021р.

Ситуація з Covid-19, будівельні проєкти, наказ МОЗ - актуальне з онлайн апаратної наради від 22.11.2021р. фото

23 листопада міський голова Юрій Фомічев провів апаратну нараду в онлайн режимі із керівниками структурних підрозділів Славутицької міської ради та її виконавчого комітету. 22 листопада відбулася міжнародна конференція «Атомні можливості для розвитку країни», що була організована НАЕК «Енергоатом». Важливою подією стало підписання угоди між НАЕК «Енергоатом» та Westinghouse щодо початку реалізації проєкту будівництва нових енергоблоків на Хмельницькій АЕС.

Варто відмітити, що останнім часом, відбулися позитивні зрушення у співпраці держави та атомної генерації, адже компанія «Енергоатом» має великий енергетичний і науковий потенціал, а атомна енергетика - саме той сектор, який є основою енергетичної незалежності держави. Наразі працює 14 із 15 блоків АЕС, у грудні планується запустити ще один блок. Це дає можливість покращити фінансове становище Енергоатому, у тому числі і ВП «Атомремонтсевісу».

Ситуація із захворюваністю на Covid-19 залишається невтішною. Станом 22 листопада хворіє 282 людини, у лікарні перебуває 35 хворих. Вакциною лікарня забезпечена, за тиждень вакциновано першою дозою – 542, другою – 727. Всього вакциновано – 48% жителів міста. Навантаження на медичний персонал значно зросло, тому важливо, аби славутичани з розумінням ставилися до ситуації та завчасно планували відвідування Центру вакцинації.

В.о. начальника управління освіти і науки Людмила Живець повідомила, що всі заклади освіти працюють у звичайному режимі. Онлайн навчання відбуваються тільки у одній групі ліцею та одному класі школи №4, які виведені на самоізоляцію.

8 листопада 2021 року набрав чинності наказ МОЗ №2153 від 04.10.2021 року «Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням». Пункт 3 цього наказу передбачає, що працівники закладів освіти всіх рівнів, незалежно від типу та форми власності, мають обов’язково отримати щеплення проти Covid-19. Це зумовлено тим, що працівники закладів освіти працюють в умовах підвищеного ризику й наражають на небезпеку себе та інших, а також, щоб забезпечити можливість очного освітнього процесу. Станом на 23 листопада, від роботи відсторонено 15 працівників освітніх закладів та 11 працівників дошкільних закладів. Міський голова запропонував адміністрації шкіл розглянути питання впровадження гнучкого графіку перерв у закладах освіти.

Опалювальний сезон продовжується, він має значні виклики як для соціальної сфери, так і для місцевого бюджету. На 24 листопада запланована нарада із директорами комунальних підприємств щодо роботи у зимовий період.

Будівельні проєкти міста рухаються по шляху завершення. Практично виконані всі ремонтні роботи у приймальному відділенні та відділенні екстреної медичної допомоги. Наразі необхідно створити матеріальну базу віділення та встановити обладнання. У спортивному комплексі «Олімпієць» завершено ремонт покрівлі, утеплюється фасад бокових стін, замінені вікна. 🏊‍♂️Тривають роботи у басейні «Дельфін», який на початку наступного року стане повністю доступний для комфортного перебування маломобільних груп населення.

На черзі новий проєкт – «Славутич – міжрегіональна велорекреація для оздоровлення та відпочинку». У планах 2022 року – реконструкція стадіону, (очікується включення даних робіт до програми Міністерства молоді та спорту України); термомодернізація Бєлгородського Фоку та Центру розвитку дитини (Вільнюський кв.) за програмою НЕФКО.

Начальник відділу культури, національностей та релігій Ніна Баришевська запросила славутичан 27 листопада о 16:00 доєднатися до Загальноукраїнської акції та загальнонаціональної хвилини мовчання на вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу – Голодомору в Україні, що відбудеться на Центральній площі міста.

Формується порядок денний засідання Славутицької міської ради, проведення якого заплановано на 3 грудня. На завершення апаратної наради міським головою були поставлені конкретні завдання до виконання начальникам відділів та управлінь.

Сьогодні міський голова Юрій Фомічев провів апаратну нараду в онлайн режимі із керівниками структурних підрозділів Славутицької міської ради та її виконавчого комітету.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: