Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутицького об’єднання ветеранів АТО - нове приміщення

  У Славутицького об’єднання ветеранів АТО - нове приміщення фото

У Славутичі відкрився новий офіс громадської організації ветеранів АТО та учасників бойових дій. Атовці самотужки робили ремонт та наводили лад у приміщенні. І хоч попереду ще багато чого треба полагодити, відновити, встановити, придбати і задіяти, та вже в оселі є все необхідне, аби запросити туди найближчих друзів

 Цього дня завітали на відкриття представники місцевої влади, депутати Славутицької міської ради, учасники АТО/ООС, побратими, волонтери, батьки загиблих воїнів, працівники СПЦ, давні друзі.

 «Сьогодні у нас не просто відкриття нового офісу громадського об’єднання. Сьогодні День волонтера, завтра – День Збройних Сил України. Ми вирішили об’єднати ці події і також продемонструвати, що нам вдалося зробити», - звернувся до присутніх голова ГО Віктор Івашко.  

Всіх загиблих Героїв за незалежність України вшанували хвилиною.

В своїй промові Віктор Івашко згадав волонтерів, яких уже нема з нами: родину Обручів, Славу Хусалімова, Аліну Купріянову, Людмилу Івашко. Їхній вклад у відстоювання цілісності Батьківщини і підтримки захисників – неоціненний!

Потому були вручені нагороди. «Орденом матері» нагородили Валентину Ареф’єву, матір загиблого Євгенія Ареф’єва. Медаль «За вірність національній ідеї» вручили  волонтеру Андрію Васильцю. Медаль «За гідність та патріотизм» - волонтерам Петру Ніколайчуку, Валентині Демидовій, Вікторії Волкович. Медаль «За оборону рідної держави» отримали  учасники АТО/ООС Сергій Козак, Сергій Пацкевич, Павло Дука. Подякою за плідну співпрацю та вагомий внесок по відновленню фізично-морального стану учасників АТО нагородили працівниць СПЦ Олександру Карпенко та Дарину Мельник.

Валентина Демидова подякувала за нагороду і запропонувала в стінах офісу створити музей АТО/ООС. І подарувала перші експонати: набір сухого борщу, виготовлений Славутицькою кулінарною сотнею для бійців ( для приготування 50 000 літрів українського борщу), і колекцію монет, виданою в Україні на честь воїнів-захисників.

Від міської влади привітав заступник мера Славутича Олександр Линкевич. Окрім подарунків, від нього прозвучали слова щирої вдячності і побажання плідної співпраці у досягненні спільної мети.

Від депутатського корпусу вітали Сергій Чесноков, Майя Руденко, Дмитро Стельмах.

« Коли ви прийшли на сесію з прапором - ви показали: хто ви і що собою являєте. Це було вражаюче! До тремтіння у серці! Це всіх нас, депутатів, об’єднало. І ми всі проголосували, щоб це приміщення стало вашим. І щоб не трапилось – весь Славутич буде з вами!», - зазначив С.Чесноков.

Дмитро Стельмах повідомив, що через напружені події на кордоні з Білоруссю у депутатів є намір створити у місті батальйон самооборони. Депутати готують відповідне звернення до влади і розраховують на підтримку у цій справі на членів громадського об’єднання.

Майя Руденко звернулася до присутніх з пропозицією підтримати  проєкт бюджету участі «Алея захисників України», яку планують створити в пам'ять про всіх загиблих за незалежність України. Ідея створення належить Дмитру Баглаєву, Майї Руденко, Дмитру Стельмаху та Катерині Волнухіній. На думку ініціативної групи, цей проєкт  об’єднає усіх славутичан. Пізніше там буде установлений пам’ятний знак.

Директор СПЦ Віктор Одиниця кожному волонтеру вручив оберіг та збірку творів учасників АТО «Я в серці маю те, що не вмирає», видану Славутицьким соціально-психологічним центром, за кошти НАЕК «Енергоатом» та за підтримки Олексія Лича. А для нових господарів офісу подарунки - підсилювач і штори до великої зали.

Віктор Васильович і сам не одноразово був волонтером, виставляючи свої картини на продаж, а кошти передаючи на потреби бійцям АТО/ОСС.

«Низький уклін волонтерам! Честь їм і хвала! Це не тільки кошти, а й час, здоров’я і навіть життя”, - зазначив він.

До загалу звернувся настоятель храму в честь ікони Матері Божої «Неустанна поміч», військовий капелан в/ч 3041 НГУ, отець Юрій Логаза:

«Я хочу побажати, щоб у цьому приміщенні ви відчували родинну єдність. Думаю, це приміщення стане таким гарним місцем, де ветерани війни зможуть ділитися своїми радощами, складними ситуаціями за філіжанкою чаю чи кави».

Отець Юрій подарував ікону Пресвятої Богородиці, щоб оберігала своєю материнською любов’ю від усіляких бід, і здійснив освячення приміщення офісу.

Творчі подарунки – пісні прозвучали у виконанні працівниць СПЦ Олександри Карпенко, Дарини Мельник та вихованця реабілітаційного центру «БлагоДар» Магомеда Халіхаєва.

Олександра Латишева

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: