Які правила поведінки при сильному вітрі

По Чернігівській області та м. Славутич 18 січня очікується посилення вітру до 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий).

По Чернігівській області та м. Славутич 18 січня очікується посилення вітру до 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий).

Правила поведінки при сильному вітрі

При штормових попередженнях, коли сила поривів вітру досягає 15-20 м / с, необхідно дотримуватися основних правил по техніці безпеки в населених пунктах. Якщо Вас застав сильний вітер, потрібно пам'ятати найголовніше і саме просте, що можна зробити в таких випадках, щоб убезпечити себе.

Пам’ятайте!

Під час сильного вітру найчастіше ламаються дерева і рекламні конструкції.

Вікна! Всі вікна в будинку або квартирі при сильних шквальних вітрах повинні бути щільно закриті.

Балкони! З незасклених балконів і лоджій слід прибрати всі предмети, які можуть при сильному вітрі випасти назовні (горщики, банки, ящики, пляшки і т.п.).

На вулиці! Опинившись на вулиці в шторм слід триматися якомога далі від рекламних щитів (інших навісних конструкцій), а також дерев. Не можна підходити до обірваних дротів, дерев, що розгойдуються.

Укриття! У разі сильного вітру необхідно сховатися в найближчий будівлі.

Великі дерева! Слід особливо уважно стежити за тим, щоб не перебувати під великими деревами, особливо це стосується тополь і не паркувати під ними автотранспорт. Також особливо небезпечні старі і самотньо стоячі дерева.

Вдома! Вдома краще триматися подалі від вікон.

Номери телефонів екстреного виклику при травмуванні людей, падінні дерев або гілок, а також при інших інцидентах: 101 або 103.

Відділ з питань НС та ЦЗН

Славутицька міська рада

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: