Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Повернули безмитний ліміт для посилок

Повернули безмитний ліміт для посилок фото

Верховна рада підняла неоподатковувану податком вартість посилок з-за кордону в Україну зі 100 до 150 євро. Знижений ліміт діяв 2,5 року та не дав жодних позитивних результатів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт парламенту. Законопроект №4278 у другому читанні підтримали 274 депутати.

Законом також встановлено можливість відстрочення сплати податку на додану вартість - протягом 30 днів з дати оформлення Тимчасового реєстру з одночасним поданням додаткового реєстру.

Як наголошується в пояснювальній записці до проекту, зниження у 2019 році ліміту на безподаткове пересилання міжнародних поштових та експрес-відправлень в Україну з-за кордону зі 150 євро до 100 євро було неефективно.

"При цьому досвід інших країн підтверджує, що в разі зниження зазначеного ліміту витрати державних органів на організацію збору податків перевищують отримані податкові надходження до бюджету", - йдеться в документі.

Нагадаємо, з 1 липня 2019 року неоподатковувана податком вартість посилок з-за кордону в Україну була знижена з 150 до 100 євро.

Згідно із законом, 10%-ве мито і 20% ПДВ стягуються з різниці. Таким чином, за посилку в 110 євро необхідно заплатити 3 євро. Якщо податки не будуть сплачені, посилку повернуть відправнику.

АВТОР: ОЛЕКСАНДР БІЛОУС

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: