Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Міжнародний день жінок і дівчат у науці

Міжнародний день жінок і дівчат у науці фото

Міжнародний день жінок і дівчат у науці - International Day of Women and Girls in Science відзначається 11 лютого, починаючи з 2016 року.

📚👩‍🔬📖 За словами Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша на 2022 рік констатує, що гендерна нерівність позбавляє наш світ величезних невикористаних талантів та інновацій:

"Структурні й соціальні бар’єри заважають жінкам і дівчатам займатися наукою і досягати успіху. Сьогодні лише кожна третя людина в сфері науки та досліджень у світі — жінка. Пандемія COVID-19 ще більше посилила гендерну нерівність: від закриття шкіл до зростання домашнього насильства та збільшення тягаря догляду за дітьми й хворими родичами".

📚👩‍🔬📖 Щоб подолати нерівність і забезпечити справедливе й стале майбутнє для всіх, школа має пропонувати якнайбільше можливостей для розвитку здібностей і талантів учениць, у тому числі й у сфері науки та технологій. Адже досі навіть у шкільних підручниках рідко трапляється інформація про науковиць і дослідниць, тож дівчата просто не бачать для себе такого життєвого сценарію. Треба діяти й змінювати підходи. Акцентує Європейський Центр Вергеланда Програма "Демократична школа" 

📚👩‍🔬📖 Примітний той факт, що згадка в назві свята не тільки жінок, але і дівчат не випадкова. Адже вона спрямована на актуалізацію теми участі в наукових спільнотах шкільного періоду навчання не тільки хлопчиків, але і дівчат, чия участь у них набагато нижча.

📚👩‍🔬📖 В Україні, за інформацією пресслужби Міністерства освіти і науки, статистика доволі непогана: кількість жінок, які здобувають науковий ступінь доктора наук в 2020 сягнула 50,6%. Українки гучно зарекомендували себе в молекулярній біофізиці, психології, наноматеріалознавстві та комп’ютерній інженерії у тому числі і за кордоном.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: