Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

День Єднання у Славутичі

День Єднання у Славутичі фото

Сьогодні в Україні вперше відзначають День Єднання. Президент України Володимир Зеленський на тлі чуток про вторгнення Росії в Україну заявив про створення нового свята - Дня єднання України.

Славутич долучився до Всеукраїнської акції Єднання. На Центральній площі міста відбулося спільне виконання гімну України та підняття державного прапору. Славутичани згуртувалися разом перед загрозою вторгнення агресора в Україну. Адже сила нашої держави, нашої громади у єдності!

Нагадааємо, Голова держави зареєстрував указ про створення свята.

«Нас лякають великою війною і в черговий раз призначають дату військового вторгнення. Це вже не перший раз. Але наша держава сьогодні сильна, як ніколи.... Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання», - акцентував він.

За словами Зеленського, це свято має згуртувати українців навколо національної ідеї і показати російським пропагандистам, що ми - єдиний народ:

«У цей день ми вивісимо національні прапори, одягнемо синьо-жовті стрічки і покажемо всьому світу нашу єдність. Любіть Україну! Ми спокійні! Ми сильні! Ми разом! Ми великий народ великої країни!», - закликав Президет України.

 

Українці вітають один одного з Днем єднання і приєднуються до святкування різними способами. Наприклад, 16 лютого можна прийти на роботу або навчання у вишиванці або прикріпити до одягу синьо-жовту стрічку. Багато батьків одягають у вишиванку дітей.

До свята в соцмережах запустили флешмоб. В рамках челенджу потрібно зробити фото з прапором України і поставити на фото хештег #UAразом, а потім передати це завдання іншій людині.

Олександра ЛАТИШЕВА

Фото: Вадим ІВКІН

Відео: ТБ "МЕДІАДІМ"

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: