Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Які питання розглядали на сесії Славутицької міської ради?

Які питання розглядали на сесії Славутицької міської ради? фото

На 11 позачерговій сесії Славутицької міської ради на розгляд було винесено 6 питань. На початку депутати детально розглянули питання щодо погодження укладення Комунальним підприємством «Управління житлово-комунального господарства» договорів реструктуризації заборгованості за спожитий природний газ та теплову енергію і надання гарантії щодо їх виконання. Депутати також прийняли рішення, що дає можливість забезпечити стале функціонування КП «УЖКГ» та вжити заходи, що спрямовані на врегулювання заборгованості підприємства.

До Програми будівництва, реконструкції, модернізації та капітального ремонту об’єктів інфраструктури м. Славутича були внесені зміни, що стосуються співфінансування проєкту «Реконструкція (термомодернізація) Славутицького ліцею, реконструкції стадіону «Каскад»; модернізації харчоблоку ліцею.

Обговоривши запропоновані зміни до комплексної міської цільової Програми Інформатизації та електронного урядування м. Славутича на 2022 рік, депутати прийняли рішення доопрацювати Програму.

У зв’язку з необхідністю забезпечення доставки громадян (резервістів) до пункту постійної дислокації батальйону територіальної оборони для проведення навчань з ТрО та у зворотному напрямку внесені були  зміни до міської Програми «Захисник Вітчизни» на 2022 рік».

Після розгляду змін до міських програм, відповідно були внесені й зміни до бюджету Славутицької міської територіальної громади на 2022 рік.

Потому було розглянуто питання безпеки міста.

Міський голова Юрій Фомічев з цього приводу зауважив:

«Функція місцевого самоврядування — це життєзабезпечення міста і сприяння територіальній обороні максимально можливими законними методами.

Що стосується життєзабезпечення міста, всі підрозділи отримали завдання, з якими вони сьогодні працюють, щодо мінімальних необхідних для міста послуг у разі надзвичайної ситуації з різних причин: диверсії, провокації, військового втручання. Ми повинні забезпечити місто всім мінімально необхідним: питною водою, забрати використану воду назад у стоки. Розглядаємо локальне незалежне джерело енергії, як для подачі води, так і для забору, щоб у нас не виникало бактеріологічних проблем у місті. Зараз знаходимось в опалювальному періоді і централізована система теплопостачання також є вразливою,бо ми залежні від газу. Розглядаються варіанти залучення іншої генерації теплової енергії. Активно ведуться роботи по підготовці до пусконалагодження приватної котельні «Наше тепло», до кінця місяця очікуємо їх вихід на пробну генерацію теплової енергії, що дасть можливість, при наявності запасу деревини, утримувати нашу систему у нормальному стані і мінімально мати опалення об’єктів соціальної сфери і, можливо, частково жилого фонду. Саме на цьому ми сконцентрували увагу щодо життєзабезпечення міста.

Важливою складовою також є забезпечення медичних послуг: наявність крові, перев’язочних матеріалів, медикаментів і найголовніше — персоналу. Лікарня також потребує локальних систем енергопостачання. Ми порахували всі наявні генератори, і можу запевнити, що для забезпечення мінімальних потреб їх достатньо. Наразі запасаємось пальним. Ми не можемо його забезпечити на постійній основі, бо в нас немає систем зберігання, тому паралельно працюємо із АЗС для забезпечення фізичного резервного об’єму по тим документам, які у нас є.

Проводиться систематична перевірка системи оповіщення, яка повинна надійно працювати на випадок надзвичайної ситуації і давати чіткі вказівки, що робити у ситуації, яка буде виникати. Я б дуже хотів, щоб ми жодного разу не використали систему оповіщення в робочому режимі».

Інформацію щодо діяльності загонів територіальної оборони надав перший заступник міського голови Віктор Шевченко:

«В Україні з 1 січня вступили в дію положення закону «Про основи національного спротиву» https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1702-20#Text  На сьогоднішній день активно ведеться побудова територіальної оборони. У Київській області створено штаб територіальної оборони Вишгородського району. До добровольчого формування можуть вступити громадяни України, які досягли 18 років і не мають судимості за тяжкі злочини.

На рівні громади добровольче формування створюється ініціативною групою, з не менше 5 осіб. Скликаються збори і приймається рішення про створення добровольчого формування. На збори в обов’язковому порядку запрошується командир військової частини, у даному випадку Вишгородського батальйону територіальної оборони, і представник органу місцевого самоврядування. Висувається кандидатура командира, оформлюються протоколи, які залишаються у кожної із сторін, які були присутні на зборах. Після цього кандидатура командира формування подається на погодження до командування сил територіальної оборони Збройних Сил України».

Депутати від різних політичних сил також висловили свої думки з приводу питання безпеки.

Докладніше про11 позачергову сесію можна дізнатися за посиланням.

 
 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: