Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

«Є загиблі, тривають обстріли» – очевидець про ситуацію у Славутичі

«Є загиблі, тривають обстріли» – очевидець про ситуацію у Славутичі фото

Після спроби штурму російські військовослужбовці досі перебувають у Славутичі – місті-супутнику Чорнобиля, розповів тамтешній житель Максим в етері програми Радіо Свобода «Свобода Live», і попросив не називати його прізвище з міркувань безпеки.

«Оборона тримається силами тероборони, мешканцями міста. Є загиблі серед цивільних, серед військових. Інші бояться туди підійти подитивися, хто це – чи з боку російської армії, чи з боку наших місцевих», – розповів житель Славутича.


Він не готовий говорити, чи захопили російські війська адміністративні будівлі у місті, проте зауважує: «Влада Славутича – мер міста, його заступники – виїхали ще 24 березня. Мер не виходить на зв’язок, нема жодних коментарів, жодних звітів щоденних. Інформація від мешканців міста, від моїх знайомих – цієї людини вже немає у місті. Він поїхав разом зі своєю родиною», – твердить місцевий житель.

Радіо Свобода перевіряє інформацію. І готова отримати коментарі від мера Славутича. За словами місцевого жителя, як евакуюватися з міста він наразі не знає:

«Були лісові якійсь смуги, де 40-50 кілометрів треба було добиратися приблизно 6 годин. Тобто це, по-перше, дуже виснажливо, по-друге, потрібно мати пальне, для того, щоб виїхати. Дефіцит з пальним».
 

За його словами, працівники ЧАЕС та їхні родини через небезпеку чекають на допомогу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: