Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Тезово про головне від Славутицької міської ради

Тезово про головне від Славутицької міської ради фото

Міський голова Славутича Юрій Фомічев у своєму традиційному відозверненні розповів про ситуацію в місті станом на вечір 28 березня. Як живе Славутич після кількаденного вторгнення російських військових та їхнього виходу з міста. Ось головні тези.

✔ День пройшов спокійно, відновлюємо свою життєдіяльність в режимі ізоляції, яка була до цього.

✔ Навколо нас окупантів немає, вони десь пішли геть. Але ми не знаємо, чи повернуться вони на ніч до місць біля Славутича.

✔ Тому слід дотримуватися правил комендантської години. Вона триває з 21:00 до 6:00.

✔ Питання «зеленого коридору» обговорюється, поки узгодження нема. Якщо буде домовленість про нього – можна буде їхати на власному транспорті. Люди виїжджають і зараз на власному транспорті.

✔ Більше тисячі людей повідомили владу про бажання покинути Славутич. Наразі у місті залишилось десь понад 10 тисяч людей.

✔ Завершуємо перший цикл видачі гуманітарки. Її останнім часом не було, зараз знову запрацювали партизанські стежки, веземо допомогу.

✔Сьогодні вперше спробували видавати хліб по талонах, завтра підіб’ємо підсумки і будемо робити висновки.

❗Увага!  Поширюється фейкова інформація з телеграм каналу міського голови.НІЯКОГО ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ У МЕРА НЕМАЄ.

ДОВІРЯТИ ТРЕБА ТІЛЬКИ ОФІЦІЙНИМ ДЖЕРАМ ІНФОРМАЦІЇ. Фейсбук сторінка https://www.facebook.com/slavutych.mr/, телеграм канал "Славутицька міська рада" https://t.me/slavutych_mr, вайбер група "Славутич" https://invite.viber.com/?g2=AQAFhCo3JXaP1U7NaUEAtlaEFDXiA7CtZ7LtJdSBJ4OKQI24iJLoapnbqw8KUlTf.

✔Люди отримують хліб раз на три дні, але разом із гуманітарною завезуть борошно і можна буде випікати хліб самим.

✔У місті поновлять продаж молока, але воно стане дорожчим – 20 грн за літр.

✔Щодо дистанційної освіти: дуже низька якість інтернету, вона не дозволяє проводити уроки онлайн. Про повернення до очного навчання мова поки не йде.

✔Працюємо над тим, щоб наші полонені на ЧАЕС і хлопці з нашої тероборони, які потрапили полон, потрапили в списки на обмін найближчим часом і повернулись на підконтрольну територію в Україну.

✔Працюємо над ротацією персоналу з ЧАЕС, щоб вона якнайшвидше відбувалась.

✔Троє чоловіків загинули під час захисту міста, в середу з ними попрощаються, їхні сім’ї візьмуть під опіку.

Увага, на даний час гуманітарний штаб з реєстрації на гуманітарну допомогу знеструмлений, аварійні служби працюють. Орієнтовно до 10-00 реєстрація проводитись не буде.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: