Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

«Славутич у перспективі треба буде відводити до Чернігівської області» – Безгін

«Славутич у перспективі треба буде відводити до Чернігівської області» – Безгін фото

Такі зміни потрібні для кращого адміністрування в умовах війни. Після закінчення війни кордони деяких областей України можуть бути змінені для кращого адміністрування в умовах воєнного часу, а анклави можуть бути ліквідовані.

Про це заявив в інтерв’ю для ZN.UA  голова підкомітету Верховної Ради з питань адмінтерустрою Віталій Безгін.

«Там, де найбільші руйнації, — у Донецькій, Луганській, Харківській областях, треба коригувати громади, а не межі областей. А про межі областей можемо казати, коли є якісь вкраплення — анклави чи ексклави», - сказав він.

Одним із прикладів такої необхідності є місто Славутич, яке в перспективі потрібно відвести до Чернігівської області.

 

«Це саме той кричущий приклад, з яким було пов’язано багато пересторог. Громаду Славутича, по суті, одразу відрізали російські війська. Славутич у перспективі треба буде відводити до Чернігівської області, щоб уникнути таких ризиків у майбутньому. Якщо буде розуміння, що для військових адміністрацій не було зручно працювати в такій конфігурації, то це може бути предметом для зміни», - зазначив депутат.

 

При цьому він наголосив, що будь-яка адміністративна корекція, в тому числі і перейменування областей, можлива лише після закінчення війни, щоб не спровокувати ворога на умовні «юридичні рішення».

Що ж стосується загальної корекції адміністративного устрою після реформи, то на думку Безгіна, її варто впроваджувати після закінчення війни та стабілізації розселення громадян, частина з яких може не захотіти повертатись додому.

«Доки ми не бачимо, що ситуація із розселенням громадян стабілізувалася, то переплановувати устрій рано. Важливо розуміти, хто переселився, приміром, у західні області та планує там залишатися, — це робочий клас чи пенсіонери. Це все впливає на спроможність території щодо управління."

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: