Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Більшість славутчан не платитимуть податок на нерухомість

Як виявилось цього року переважна більшість славутчан не платитимуть податок на нерухомість, адже цей податок справлятиметься з 1 січня наступного року. Однак, навіть з наступного року ситуація буде аналогічною — тобто, більшість славутчан не платитимуть податок на нерухомість.

 
Днями на сесії Славутицької міської ради депутати затвердили ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Як виявилось цього року переважна більшість славутчан не платитимуть податок на нерухомість (як відомо, згідно зі змінами до Податкового Кодексу, під оподаткування потрапляють квартири площею понад 60 кв. метрів та будинки, площею понад 120 кв. метрів. — Авт.), адже цей податок справлятиметься з 1 січня наступного року. Однак, навіть з наступного року ситуація буде аналогічною — тобто, більшість славутчан не платитимуть податок на нерухомість. Адже, депутати Славутицької міської ради прийняли рішення, за яким податок на нерухомість з фізичних осіб справлятиметься, якщо площа квартири перевищує 70 кв. метрів, а будинку — 140 кв. метрів. У такому випадку податок становитиме 0,5% від розміру мінімальної заробітної плати.
Крім того від податку звільняється значна кількість льготніків (багатодітні, малозабеспечені, інваліди, деякі категорії чорнобильців, тощо)

Коментує прийняте рішення начальник управління економіки та соціального розвитку міста Віктор СКИБА:

– Згідно змін, внесених до Податкового Кодексу України, органи місцевого самоврядування до 1 лютого 2015 року повинні були прийняти на 2015 рік ставки податку на житлову та нежитлову нерухомість в місті Славутич і транспортний податок на легкові автомобілі об’ємом двигуна понад 3 000 см³. Ці питання були розглянуті депутатами міської ради. За прийнятими рішеннями встановлені ставки податку на житлову нерухомість 0,5% від розміру мінімальної заробітної плати на 1 січня 2015 року. Встановлені також ставки на нежитлову нерухомість від 0% до 1% (з урахуванням її особливостей). База оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи платника податку, зменшується:

а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 70 кв. метрів;

б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – на 140 кв. метрів;

Фізичні особи-власники об’єктів нерухомості будуть сплачувати податок у 2016 році за ставками, встановленими даним рішенням міської ради. Міська рада доручила виконавчому комітету до 1 травня 2015 року розробити проект рішення Славутицької міської ради «Про місцеві податки і збори», які будуть вводитися в дію з 1 січня 2016 року.


Прийняте рішення Славутицької міської ради буде оприлюднене в наступному номері газети «Теледень Славутич.

Людмила Богун,
Управління інформації та електронного врядування




Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: