Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Щира вдячність волонтерам за допомогу!

Щира вдячність волонтерам за допомогу! фото

Після рашистської окупації та тотального мародерства, територія, підприємства та працівники потребують негайної допомоги. І небайдужі люди зразу почали робити свої добрі справи.

Про це повідомляє Державне агентство України з управління зоною відчуження.

ДСП «ЦППРВ» отримало від Вінницької міської ради та Фонд громади "Подільська громада" понад 10 тон гуманітарної допомоги. Отримана «гуманітарка» призначена не тільки працівникам, що знаходяться на робочих місцях та ліквідують наслідки перебування російських військових, але й військовим Збройних сил України та поліцейським. Крім того, працівників ДСП «ЦППРВ» підтримало ТОВ «ДІВАРІО» (https://www.divario-ua.com). Волонтери передали медикаменти, продукти харчування, а ще – 3 генератори різної потужності, 10 радіостанцій й ліхтарі з елементами живлення.

Як ми вже повідомляли раніше, окупанти розграбували систему контролю радіаційного стану, що належить ДСП «ЕКОЦЕНТР». Сервери, що здійснювали обробку інформації – викрали, і система потребує відновлення. Тож сервер IBM та ДБЖ APC для автоматизованого моніторингу було надано групою прекрасною спільнотою:

Владислав Слободяник;

Іриною Черниш;

Павел Ткаченко;

ДНІПРО-Техноцентр;

Моя ІТ-волонтерка

Після вторгнення та мародерських дій, що проводились у всіх офісах підприємств в Чорнобилі, офісну техніку, комп’ютери та ноутбуки, було викрадено та сильно пошкоджено.

Vitalii Dem'ianiuk та ТОВ «NT-Engineering» (https://nte.com.ua) надали 6 комп’ютерів для ДСП «ЦППРВ», ДСП «Екоцентр» та ДСП «Північна Пуща». Таким чином добротворці вже внесли свою часточку у відновлення роботи чорнобильських підприємств.

Чорнобильський заповідник також допомогу від небайдужих. Більшість працівників установи перебувало в повній ізоляції і в стані гуманітарної катастрофи на окупованих територіях Іванківської та Поліської громад. Їм допомагали:

Фонд Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» (https://openukraine.org/ua) ;

УПЦ КП Чернігівської єпархії, Собор Різдва Пресвятої Богородиці, м. Прилуки;

Волонтерська організація гімназії №5, м. Прилуки;

Устилузька міська рада;

волонтери Церкви «Божа родина», м. Київ.

Громадська організація БФ «Україна -2022» (https://ukraine-2022.org.ua), що надає допомогу у різних куточках України, не залишилась осторонь подій в Чорнобильській зоні.

Представники фонду надали гуманітарну допомогу працівникам ДП «ЦОТІЗ», які опинились у скрутному становищі. Підкреслимо, що до волонтерського складу входять й самі робітники підприємства. Допомагають вони й підрозділам ЗСУ, що у зоні відчуження. Неодноразово допомога була надана й мешканцям навколишніх сіл, адже багато хто з них працює на підприємствах, що розташовані в Чорнобильській зоні.

На КПП «Дитятки» активно діє Волонтерський штаб при Громадській Раді ДАЗВ. Волонтери опікуються питаннями забезпечення продовольством та усім необхідним для життєдіяльності працівників, що ліквідовують наслідки окупації в ЧЗВ та мешканців навколишніх населених пунктів. Крім того, штаб допомагає у вирішенні нагальних потреб підрозділів ЗСУ, що несуть службу в зоні відчуження

На жаль, від захоплення та дій окупантів страждали не тільки працівники, але й собаки, що мешкають в Чорнобилі, на ЧАЕС та в інших місцях зони де є люди. Завдяки волонтерським діям «хвостики» почали отримувати харчування - Фонд Чистого майбутнього (Clean Futures Fund) (https://www.cleanfutures.org/), що співпрацює з ЧАЕС передав 800 кг корму.

Зважаючи на наше сьогодення, волонтери – це значна підтримка для всієї України, вони роблять усе можливе для відновлення Чорнобильської зони та наближають перемогу, адже єднання – це запорука перемоги України!

💪 Щиро дякуємо вам за допомогу!!! 🇺🇦

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: