Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутич розпочинає новий європейський проект

У 2009 році місто Славутич приєдналося до загальної ініціативи Європейського Союзу спрямовану на підвищення енергоефективності та використання відновлювальних джерел енергії на своїй території. Підписанти Угоди мерів взяли на себе зобов’язання зменшити власні викиди...

У 2009 році місто Славутич приєдналося до загальної ініціативи Європейського Союзу спрямовану на підвищення енергоефективності та використання відновлювальних джерел енергії на своїй території. Підписанти Угоди мерів взяли на себе зобов’язання зменшити власні викиди СО2 щонайменше на 20% до 2020 року, сприяючи таким чином «зеленому» економічному зростанню та підвищенню якості життя.

 

У рамках цих ініціатив виконавчий комітет Славутицької міської ради став переможцем грантового конкурсу Європейської Комісії – SUDeP (Sustainable Urban Demonstration Project), проведеного протягом 2014 року серед українських міст-учасників Угоди мерів.

Вже укладено Грант-контракт, згідно якого надається грант для реалізації Пілотного проекту з реалізації Плану дій сталого енергетичного розвитку м.Славутич до 2020 року – здійснення термомодернізації 2-х муніципальних об'єктів бюджетної сфери.

Днями у виконавчому комітеті відбулася зустріч робочої групи проекту за участю міського голови Володимира Удовиченка та його заступника Віктора Шевченка з ключовим експертом від Європейської Комісії Анатолієм Копцем.

Обговорювалися шляхи реалізації цього демонстраційного проекту комплексної термомодернізації дитячого дошкільного закладу №1 та школи №2.

Отримувач гранту зобов’язаний реалізувати проект протягом 28 місяців.

У результаті цієї роботи на зазначених будівлях бюджетної сфери буде забезпечено:

- щорічну економію енергоресурсів на 64, 9% (відносно базових значень енергоспоживання, визначених енергоаудитом у 2015 році) шляхом проведення комплексної термомодернізації цих будівель;

- щорічну економію фінансових ресурсів на 51% або 50 000 Євро за рахунок зменшення споживання теплової та енергетичної енергії (відносно базових значень фінансових витрат);

- зменшення споживання природного газу на 129, 5 тис.м3 в рік, що витрачається на виробництво теплової енергії для цих будівель, та зменшення на 54,3% викидів СО2, що утворюється при спалюванні природного газу.

Як зазначив на робочій зустрічі гість Славутича, пріоритетними напрямками проекту має бути забезпечення широкого демонстраційного ефекту шляхом проведення інформаційних, комунікаційних та публічних заходів, як для славутичан, так і для представників інших міст, розповсюдження передового досвіду в сфері раціонального використання енергоресурсів, проведення широкої кампанії по формуванню екологічної свідомості.

Управління інформації та електронного самоврядування

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: