Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

FAKE: на ЧАЕС спростували повідомлення в ЗМІ про колбу з ртуттю, яку окупанти викрали на ЧАЕС, що потім знайшлася в Бучі

FAKE: на ЧАЕС спростували повідомлення в ЗМІ про колбу з ртуттю, яку окупанти викрали на ЧАЕС, що потім знайшлася в Бучі  фото

ВАЖЛИВО: під час окупації з Чорнобильської АЕС не викрадено жодних ядерних чи радіоактивних речовин

Про це повідомили в Державному спеціалізованому підприємстві "Чорнобильська АЕС" та закликали НАЕК "Енергоатом" спростувати дезінформацію.

"ЧАЕС повідомляє, що під час окупації промислового майданчика станції жодних ядерних чи радіоактивних речовин викрадено не було. Працівники ЧАЕС зберегли повний контроль над ядерними та радіоактивними матеріалами на території станції.

Закликаємо колег з НАЕК «Енергоатом» спростувати дезінформацію та видалити згадку про це у своєму Телеграм-каналі".

Нагадаємо, 7 травня на офіційному Телеграм-каналі НАЕК «Енергоатом» (t.me/energoatom_ua/5909) з'явилася інформація про знайдену у Бучі колбу, з перевищенним радіаційним фоном. У повідомленні було указано, що це та річ, яку викрали з лаборатоії ЧАЕС. Безумовно, це стало сенсаційною новиною.

"Бучанин виявив дивну знахідку у власному будинку після перебування в ньому окупантів і викликав саперів. Пізніше з'ясувалося, що радіаційний фон колби, в якій знаходилася ртуть, значно перевищує норму. Речовину вилучили та передали підприємству з утилізації небезпечних відходів", - повідомили в Енергоатомі.

Нагадаємо, Чорнобильська АЕС потрапила в окупацію у перший день повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого, і лише 31 березня з’явилося повідомлення про вихід російських військ з Чорнобильської зони. російські окупанти розграбували дві лабораторії, які розташовані в Зоні відчуження. Серед вкраденого, були зразки ядерного палива з 4 реактору – паливовмісні зразки. Тобто мовиться про сплавлені маси, де бетон, пластик тощо – усе сплавлене, що утворюється під час вибуху.
 

"З однієї лабораторії вони забрали понад 130 зразків джерел випромінювання. Це не просто зразки випромінення, одні випромінюють 5 рентгенів, інші – 20 рентгенів", – підкреслив Ємельяненко.

 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: