Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

До Славутича прибув перший електропояг: рух залізницею поступово поновлюється

До Славутича прибув перший електропояг: рух залізницею поступово поновлюється фото

До Славутича вперше за час оголошеного воєнного стану в державі прибув електропотяг. Відбувається поновлення руху електричок Славутич-Чернігів-Славутич, складається новий розклад.

 

На залізничному вокзалі відбулася робоча зустріч міського голови Юрія Фомічева із головою правління АТ «Укрзалізниця» Олександром Камишіним.

Як повідомило керівництво "Укрзалізниці", відпрацьовано оптимальний графік електричок (вранці та ввечері), які будуть підлаштовані під розклад електропотягів до Києва та у зворотному напрямку.

 

"Зараз можна буде доїхати до Києва зі Славутича, але з пересадкою на комфотрну, нову, двоповерхову Skoda в Чернігові», - розповідає Олексндр Камишін.

 

Щодо прямого рейсу Київ-Славутич-Київ двоповерхової Інтерсіті-Skoda поки не передбачено. Для цього, впершу чергу, треба вивчити пасажиропотік у цьому напрямку і, відповідну, рентабельність руху поїзда.

 

"Ми повинні розуміти, в якому стані економіка країни. Ми повинні розуміти, що за короткий термін "Укрзалізниця"відновлює перевезення пасажирів у різні точки, на деокуповані території.Те, що ми сьогодні маємокомфортний потяг "Чернігів-Київ-Чернігів", це вже добре... Звичайно, хочеться сісти в Славутичі і вийти в Києві. Це наша мрія. І ми над цим працюємо", - акцентував очільник міста Юрій Фомічев.

 

Для того щоб запустити прямий електропотяг із Києва до Славутича, необхідно вирішити технічні питання, і потрібен певний час для вивчення пасажиропотоку.

За словами Юрія Фомічева, рух потягів буде підлаштовано для пасажирів, які працюють в Славутичі і Чернігові. 

Вже сьогодні, 2червня, будуть відправлятися електрички о 16:00 Славутич-Чернігів. 20:40 Чернігів-Славутич.

Славутицька міська рада на своїй сторінці у facebook опублікувала попередній розклад

електропоїздів:

Славутич-Чернігів 6:10, 11:45, 16:00.

Чернігів-Славутич 10:35 (час може змінитися), 14:00, 20:40.

Графік руху ще відпрацьовується, тому можливі зміни. 

☎️Телефон для довідок: 2-38-41

Нагадаємо, що ремонтні роботи залізничних колій відбулося протягом двох тижнів, як slavutych.info повідомлялося раніше. А рух поїздів відновився якраз до Дня народження нашого міста. І це приємний подарунок славутичанам до 35-річного ювілею Славутича!

Відновлення руху електропотягів зі Славутича до Чернігова і, в подальшому, до Києва - це значна перемога для нашого міста! 

Разом ми сильні! Славутич - це Україна! Слава Україні!

Олександра ЛАТИШЕВА

Читайте також "Стало відомо, коли запрацює електропоїзд Славутич-Чернігів"

Відео: ТБ "Медіадім"

 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: