Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутицька родина, снайпер та корегувальниця вогню, відстрілювали рашистів, обороняючи своє місто

Славутицька родина, снайпер та корегувальниця вогню, відстрілювали рашистів, обороняючи своє місто фото

Він снайпер, вона — корегувальниця вогню. Подружжя Кебкало зі Славутича під час вторгнення Росії боронили власне місто. Чоловік з жінкою мають власну компанію, що займається підготовкою військових як в Україні, так і за кордоном. Вирішили використати свої знання. А в цей час вдома на них чекало четверо дітей. Історію родини Кебкало розповідаємо далі.

14-річний Іван розбирає автомат Калашникова за 20 секунд. Під наглядом батька хлопець відпрацьовує рухи.

Хлопець також збирає моделі військової техніки та збирається здобувати профільну освіту.

"Буду льотчиком. В літаку ти рухаєшся в шести напрямках: вперед, назад, вліво, вправо, вгору, вниз".

Поводитися зі зброєю вміють й двоє молодших сестер Івана – Вікторія та Дар’я. Наймолодшій Насті чіпати не дозволяють.

"Дівчата усі вже стріляли, крім Насті. Віка стріляла, коли їй було 4 роки", — розповідає батько.

Зброя в сім’ї Кебкало — звична справа, адже голова родини – професійний військовий.

"Вони до неї звикли, вони знають, як вона працює, для чого зброя. Ми маємо гарний приклад з 2014 року по сьогоднішній день для чого треба, щоб люди і діти знали, як поводитися з вогнепальною зброєю".

Андрій розказує, він колишній легіонер Французького іноземного легіону. Служив в Афганістані, Югославії, Іраці та інших країнах, що були охоплені військовими конфліктами. Зараз чоловік разом з дружиною Тетяною керує приватною компанією, яка зокрема надає послуги з військової підготовки збройних сил України та інших держав. Коли російська армія почала повномасштабний наступ на Україну, у рідному Славутичі Андрій разом із Тетяною допомагали українським збройним силам обороняти місто.

"Ми прийшли до військкомату, мій чоловік повідомив, що у нас є такий, такий ресурс, тут всі і так знають, що ми можемо робити", — згадує Тетяна.

Працювали в парі.

"Коли відбувається постріли, я, знаючи, яка температура повітря, напрямок повітря, я знаю, як відкорегувати той постріл, який був зроблений, скільки зробити поправок, щоб влучити в ціль", — розповідає Тетяна.

Андрій додає, що дружина навіть підривала об'єкти та ходила в розвідку у складі ДРГ.

"Вона не тільки патрони подавала, вона добрий фахівець в інженерній справі, коли були тут певні дії – це вона підривала певні об’єкти. вона ходила з розвідниками, у складі ДРГ. Я знаю, що вона не боїться, я впевнений у Тетяні на 100 % ".

Від початку повномасштабного вторгнення російські війська місяць не заходили до Славутича. Мер міста, Юрій Фомічев, це пояснює так:

"Чорнобиль, плюс наше розташування не стратегічне для ворога // 4:16 Ми розуміємо, якщо б у них було завдання зайти в місто і щось тут робити, вони б це робили. Такого завдання скоріш за все скоріш за все не стояло, у них було завдання зафіксуватися, що Славутич захоплений, бо навколо окуповані території, а тут біла пляма залишається місяць, шо воно таке. 23 березня нам виставили ультиматум, щоб ми без бою здавали місто. Відповідь була не така і три дні були бої під містом".

 

В цей час Тетяна вперше потрапила під артобстріл на блокпосту поблизу Славутича.

"Мені подавали тарілку супу нагору, де ми з чоловіком моїм були. Казали, наші вже працюють, то можна і пообідати. Я беру цю тарілку і в цей момент прилітає вже біля блокпосту. Тарілку я не впустила, але вона так шатнулась, я її поставила"

Ворог переважав чисельністю та технікою. 26 березня росіяни увійшли до Славутича. Подружжя Кебкало щодня були готові до вторгнення окупантів у власний будинок.

Утім діти знали схему дій у різних випадках розгортання подій. Тетяна каже, вона жорстка.

Російські війська перебували у місті три дні, тоді вийшли за межі Славутича. Пізніше почалася деокупація цієї території українською армією.

Зараз подружжя Кебкало й надалі допомагає українській армії – займаються підготовкою військових підрозділів з Чернігова та Славутича.

Детальніше у сюжеті:

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: