Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутич — місто сильних людей

Славутич — місто сильних людей фото

До Славутича, разом з міністром МОЗ Віктором Ляшком, завітала депутат Верховної ради Ольга Василевська-Смаглюк. Нардеп уже не вперше відвідує місто. Враження від візиту вона залишила на своїй сторінці у facebook.

Спільно з міністром охорони здоров’я Виктор Ляшко відвідали Славутицьку міську лікарню. Ви знаєте, що заклад пропрацював в надзвичайно складних умовах в оточенні ворога та опинився без директора. Окрім цього, лікарня потребує кращого оснащення та профілювання згідно вимог сьогодення.

Віктор Кирилович — перший міністр охорони здоров’я, який особисто відвідав цю лікарню, й надав низку слушних порад і вказівок що покращення роботи закладу. Домовились про створення експертної комісії, яка проведе «аудит» сил та засобів лікарні та випише концепт її подальшого розвитку. Йдеться про створення сучасного реабілітаційного центру та хоспісу на вільних площах лікарні. І тут якраз слід подумати над тим, щоб знайти чудовій команді лікарів потужного менеджера в сфері охорони здоров’я. Цьому очільник міста Юрій Фомічев обіцяв сприяти якнайшвидше.

Завдяки міністрові автопарк невідкладної допомоги Славутича поповнився сучасним реанімобілем.

Також, була досягнута домовленість щодо дооснащення лікарні цифровим рентгенапартом та апаратом УЗД. Щодо раціональності встановлення апарату КТ лікарнею та Славутицькою міською радою буть підготовлені необхідні обгрунтування.

Згодом провела зустріч з керівництвом та співробітниками підстанції екстреної медичної допомоги, де обговорили покращення умов їхньої праці. Радісно, що ані лікарі, ані працівники екстреної допомоги не жаліються на зарплатню. Сьогодні вона варіюється від 13,5 до 25 тисяч гривень. Позаяк минулого року ледь сягала 10-15 тисяч гривень.

Наголошую, що через військові дії в Україну надходить суттєва медична допомога з усього світу. Більшість ліків для пацієнтів може бути забезпечена безкоштовно. Міністерство охорони здоров'я України та Департамент охорони здоров’я Київської обласної адміністрації Елена Ефименко слідкує за цим.

Насамкінець, відбулась дуже щемна зустріч з родинами полонених Нацгвардійців та військових ТРО та ДФТГ. 172 людини взяли в полон ще на початку окупації, 168 з них — з Чорнобильської станції. Досі нікого з них визволити не вдалось. Проговорили з родинами, як сприяти якнайшвидшому поверненню наших військових додому, де їх чекають дружини, діти, батьки.

Кульки в кіно концертному комплексі залишились в Славутичі з випускного балу. Для мене це символ того, що життя і майбутнє переможе. І ми святкуватимемо повернення наших полонених та нашу Перемогу вже скоро.

Славутич — місто сильних людей 🇺🇦

Ольга Василевська-Смаглюк (96 округ)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: