Увага! Потрібні україномовні книжки!

Запрошуємо всіх небайдужих доєднатися до доброчиннох акції - збору книжок для Міської бібліотеки міста Каунас - Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka.

Запрошуємо всіх небайдужих доєднатися до доброчиннох акції - збору книжок для Міської бібліотеки міста Каунас - Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka.

З таким проханням до славутичан звертається Славутицька централізована бібліотечна система.

До міста Славутич звернулась Каунаська міська бібліотека ім. Вінцаса Кудірки із проханням допомогти зібрати книги на українській мові для дітей та дорослих. Лише в Каунасі сьогодні перебувають понад 6,5 тисяч біженців з України, які покинули свої домівки через військове вторгнення рф. І більшість з них — це діти.

З початком російської агресії, бібліотеки Литви і Польщі одразу пропонували прихисток, записували і надсилали надихаючі відео, ділилися інформацією про послуги і пропозиції для українських біженців, про центри гуманітарної допомоги, які вони відкрили у своїх приміщеннях.

Головне для українців за кордоном — не втратити зв'язок з своєю країною та близькими людьми. А що може ще більше потішити так далеко від домівки, як книжка рідною мовою! Це як частинка Батьківщини, рідної землі, яку вони наразі залишили і невідомо, коли повернуться.

Шановні славутичани! Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до збору книжок для Міської бібліотеки міста Каунас - Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka

Потрібні книжки українських класиків, сучасних українських письменників, або переклади класики світової літератури на українську мову.

Книжки можна приносити з понеділка по п’ятницю, з 10:00 до 18:00, за адресами:

Загальноміський бібліотечно-інформаційний центр (Московський кв-л, б 12)

Бібліотечно-інформаційний центр для дітей та юнацтва (вул. Гвардійської дивізії, б. 1)

Сайт бібліотеки - https://www.kaunas.mvb.lt/...

Фото зі сторінки бібліотеки

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: