Небо під ногами

Любов до неба, як любов до рідної землі, рідного краю, ніколи не згасає.

Любов до неба, як любов до рідної землі, рідного краю, ніколи не згасає.

Багато років День повітряно-десантних війск відмічали 2 серпня. Зараз це профісійне свято звется дещо інакше і відмічається в 3-й декаді листопада - День десантно-штурмових війск Збройних сил України.

В ДШВ, як і в ВДВ, служба вважалася почесною, а війска елітними. Багато молодих хлопців, а іноді і девчат, своє перше знайомство з небом здійснювали в аероклубах та секціях ДОСАФ, стрибаючи з парашутом. На все останне життя в пам'яті залишався перший стрибок в бескрайній повітряний простір з борту старенького АН-2.

Дійсно, в душі таке відчуття, що починаєш співати. Але швидко опановуєш себе і виконуєш необхідні рухи, щоб політ з парашутом відбувся гідно, як вчили наставники.

Перший стрибок продовжується десь біля трьох хвилин, а спогади залишаються на усе життя. Промайнули міттєвості польоту, і тебе уже зустрічае рідна матінька земля. Знов, як вчили, приймаєш відповідну позу для приземлення, тримаєш ноги в напівприсяді, та готуєшся погасити купол парашута после приземлення.

А потім - радісне відчутя перемоги над собою:ти це зробив! Через декілька десятків років я бачив на обличчях молоді, що виконували свої перші стрибки  на Чернігівській дропзоні (місце для парашутних стрібкив), де закохані у блакитний простір, робили це своєю професію.
Вадим ІВКІН 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: