Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Право вибору пільг для чорнобильців

Звертаємо увагу, що статтею 60 Закону визначається право вибору пільг та компенсацій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Тобто пільговик, який має право на пільги та компенсації згідно з декількома законами України, може користуватися пільгами та компенсаціями відповідно до одного з вибраних ним законів України.

 
Управління соціального захисту населення Славутицької міської ради Київської області повідомляє, що в зв’язку з прийняттям Закону України №76-VIII «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28.12.2014 розпочато реформування системи пільг та компенсаційних виплат громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Звертаємо увагу, що статтею 60 Закону визначається право вибору пільг та компенсацій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Тобто пільговик із числа осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, який має право на пільги та компенсації згідно з декількома законами України, може користуватися пільгами та компенсаціями відповідно до одного з вибраних ним законів України.

До основних пільг та компенсацій у разі вибору пільговиком Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали Чорнобильської катастрофи» належать такі:

• 50%-на знижка плати за користування житлом, комунальними послугами в межах середніх норм споживання, передбачених законом про користування послугами зв’язку;
• грошова компенсація вартості продуктів харчування;
• позачергове щорічне безплатне забезпеченняч сеанаторно-курортними путівками;
• щорічна допомога на оздоровлення.

Також зазначаємо, що норми Закону України №76-VIII «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28.12.2014 не передбачають вилучення посвідчень у пільгових категорій населення.

Просимо всіх пільговиків, які мають право на пільги та компенсації згідно з декількома законами України, звернутися до управління (каб. 110 приміщення міськвиконкому) для визначення закону для користування пільгами. У разі відмови щодо підвердження громадянином вибору одного із законів України компесаційні виплати та надання пільг будуть здійснюватися згідно із тим законом України, який був першочерговим у визначенні статусу і надавав право на певні пільги і компенсації.

Н. О. ШАПОВАЛ,
начальник управління соціального захисту населення

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: