Нафтогаз придбає контрольну частку недобудованої ТЕС у Славутичі

Дочірнє підприємство "Нафтогаз Біоенергія" (входить до групи "Нафтогаз України") купує Славутицьку ТЕС.

Дочірнє підприємство "Нафтогаз Біоенергія" (входить до групи "Нафтогаз України") купує Славутицьку ТЕС.

Про це повідомляє Антимонопольний комітет України.  

Дочірнє підприємство «Нафтогаз Біоенергія» (НАК «Нафтогаз України») придбає частку у статутному капіталі ТОВ "Славутицька ТЕС", що забезпечує перевищення 50 %голосів у вищому органі управління товариства. Відповідний дозвіл надав АМКУ. 

Згідно з інформацією заявників, Славутицька ТЕС вироблятиме електричну енергію та вироблятиме і постачатиме теплову енергію в територіальних межах міста Славутич (Київська область). 

Наразі на ТЕС триває будівництво та введення в експлуатацію енергогенеруючих потужностей: когенераційної установки (комплекс обладнання, що працює за способом комбінованого виробництва електричної і теплової енергії) та котельної, що працюватимуть з використанням альтернативних джерел енергії – біомаси.

Введення Славутицької ТЕС в експлуатацію дасть змогу відмовитись від спалювання газу для виробництва енергії, на користь відновлювальних джерел. Як наслідок, місцева енерго- та тепло- генерація буде незалежною від постачання газу та його вартості, що забезпечить  посилення енергетичної безпеки України та покращить стан навколишнього середовища, пояснюють в АМКУ.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: