"Нафтогаз" купує Славутицьку ТЕС. Що це означає?

Міський голова Славутича Юрій Фомічев пояснив, які переваги купівлі "Нафтогазом" недобудованої Славутицької ТЕС для міста та на якому етапі процес купівлі-продажу підприємства.

Міський голова Славутича Юрій Фомічев пояснив, які переваги купівлі "Нафтогазом" недобудованої Славутицької ТЕС для міста та на якому етапі процес купівлі-продажу підприємства.

Про це очільник Славутича написав на своїй сторінці у facebook
 
 

"Так, ця угода до кінця не реалізована, але в процесі її заключення. Це означає, що Нафтогаз інвестуватиме в Славутицьку ТЕС і матиме левову частку цієї компанії. На це надав дозвіл Антимонопольний комітет України. Пояснюю, чому це важливо, потрібно і вигідно.

Ще одна безпекова складова із забезпечення теплової енергії. Ба більше, це енергія із альтернативних джерел, тому що ТЕС працює на біомасі – на відходах деревини.

Враховуючи, що нині ТЕС перебуває в недобудованому стані, маємо в амбітних планах ввести її в експлуатацію в наступному році. Після опалювального сезону маємо вийти на теплову енергію генерації електроенергії, для того, щоб мати гарячу воду для наших помешкань.

Це перспективний проєкт: він означає, що інвестори готові йти до Славутича, навіть попри складне бюджетоутворення через важкі часи для економіки країни. Антимонопольний комітет пояснює: введення Славутицької ТЕС в експлуатацію дасть змогу відмовитись від спалювання газу для виробництва енергії, на користь відновлювальних джерел. Як наслідок, місцева енерго- та тепло- генерація буде незалежною від постачання газу та його вартості, що забезпечить посилення енергетичної безпеки України та покращить стан навколишнього середовища", - повідомив Юрій Фомічев. 

 
 

Читайте також: "Нафтогаз" придбає контрольну частку недобудованої ТЕС у Славутичі"

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: