Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Члени гаражних кооперативів міста Славутич, готуйте гроші!

До 2015 року, відповідно до ст. 276 Податкового кодексу України, гаражні кооперативи мали пільгу по платі за землю. У зв’язку з прийняттям Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України..." змінився порядок оподаткування земельних ділянок - було скасовано більшість пільг по платі за землю, в тому числі і для гаражних кооперативів.

 
До 2015 року, відповідно до ст. 276 Податкового кодексу України, гаражні кооперативи мали пільгу по платі за землю. У зв’язку з прийняттям Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28 грудня 2014 року №71-VIII з 01.01.2015 року змінився порядок оподаткування земельних ділянок - було скасовано більшість пільг по платі за землю, в тому числі і для гаражних кооперативів.

Внаслідок скасування пільги в Податковому кодексі України збільшився розмір плати за землю для гаражних кооперативів. Розрахунок орендної плати проводиться відповідно до ст. 288.5.1 Податкового кодексу України (3% нормативної грошової оцінки земельної ділянки), розрахунок земельного податку проводиться відповідно до ст.274.1 Податкового кодексу України (1% нормативної грошової оцінки земельної ділянки).

Славутицькою міською радою рішень щодо зміни плати за землю в 2015 році не приймалось.

Служба містобудівного кадастру, земельних ресурсів та відносин
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: