Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Історія одного маршруту поліцейського патруля (фоторепортаж)

Історія одного маршруту поліцейського патруля (фоторепортаж) фото

Вперше за роки суверенної України ми зустрічаємо День Незалежності у воєнному стані, в час прямої агресії росії проти нашої держави.

З причин можливих агресивних дій ворога, було рекомендовано в цей день, по можливості, працювати дистанційно, також були попереджені робітники торгівлі про суворе дотримання правил поведінки, коли звучить сигнал "повітряна тривога". В деяких містах цього дня навіть були зачинені великі супермаркети. У Славутичі були скасовані масові заходи, спортивні змагання тощо.

Славутицьке відділення  поліції на святкові дні посилило контроль за виконанням правил воєнного стану.

 Разом з працівниками Національної поліції, майором Олександром Тарасенком та старшим сержантом Юрієм Ситенком, вирушаю на автомобілі по заздалегідь визначеному маршруту.

На перший погляд місто виглядає порожнім, але я чекаю на заїзд у Поліський квартал.

На площі біля ФОКа працює аптека, окремі бутики зачинені, інші працюють.

Славутичан на свіжому повітрі небагато. Дитячі майданчики переважно порожні. Олександр побачив мій погляд, інформує: «Зазвичай, дітей тут більше, але сьогодні нам допомагає природа - спекотна погода».

Наше спілкування перериває сигнал "повітряна тривога". Картинка за вікном автомобіля змінюється, двері бутиків зачиняються, більша частина мешканців ховаються за дверима своїх домівок.           

Далі поліцейський автомобіль їде біля прибалтійських кварталів. Попереду з’являється «поспішаючий» автомобіль, Юрій Ситенок  включає сигнал, водій старої «Ниви» зупиняється.

Після перевірки документів, паспорта й посвідчення водія (стандартна процедура в період воєнного положення) та нагадування водію автомобіля про поведінку громадян під час сигналу «повітряної тривоги», доброзичливо розстаємось.

Далі наш маршрут пролягає в середині  Київського кварталу. Біля одного з житлових будинків група молодих  хлопців, не звертаючи увагу на заборону, в громадському місці вживають  пиво.

Після попередньої бесіди, поліцейські складають протокол про адміністративне порушення.

Маршрут складений так, що патрульна група оглядає навколишні лісопосадки, промислову зону та кооперативні гаражі.

Сигнал «відбій повітряної тривоги».

Маршрут  патрульного автомобіля  приводить нас до дитячого блок-посту.

Прапор, юні славутичани вітаються з нами та показують банку, на якій видно напис "Для ЗСУ". 

В знак підтримки роботи поліції, підлітки пригощають нас домашньою випічкою.

Привітавши один одного зі святом Дня Незалежності, ми прощаємось з юними патріотами.

Наступна зупинка біля білої іномарки, з іногородніми номерами.

Працюють аварійні вогні. Паркування у забороненому місці. Перевірка документів, роз’яснювальна робота, і ми знову в дорозі.

Ця ділянка маршруту проходить у лісовій зоні, де частково побудовані котеджі Добринінського кварталу.

Природа навколо котеджів навіює питання "А як бути з любителями грибного полювання?"

 

«Пояснюємо небезпечність знаходження у лісі, нагадуємо про трагічні випадки, але водночас розуміємо, така виховна робота не є ефективною. Нагадуємо правила поведінки з незнайомими предметами та вибухово-мінними пристроями, які можна зустріти у лісі.

В першу чергу - обережність, і  ні в якому разі не торкатися зовсім незнайомих предметів».

 

Які ще вимоги необхідно виконувати мешканцям міста сьогодні?

 

«Виконувати вимоги воєнного часу, особливо важливо мати при собі посвідчення громадянина (паспорт, посвідчення водія, військовий квиток, пенсійне та інше), дотримуватися комендантської години, виконувати прийняті розпорядження військової адміністрації, законодавчих органів, виконувати положення спецсигналів (повітряна тривога, радіоактивна тривога та інші)".

 

Знову звучить сигнал «повітряної тривоги». Це вже третій, поки ми ідемо по маршруту.

Взагалі, згідно з інформаційного повідомлення журналістів марафону провідних телеканалів та радіо "Єдині новини "UA-разом", 24 серпня, в День Незалежності, рашисти дійсно привітали нас рекордною кількістю ракет).

Вадим ІВКІН

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: