Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Кілька слів про славутицький спорт (фото)

Кілька слів про славутицький спорт (фото) фото

В переддень професійного свята Дня фізичної культури і спорту, відбулася зустріч із Заслуженим тренером України з боксу Ігорем Глущенком та Майстром спорту України з дзюдо, тренером Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи у Славутичі Валентином Копиловим.

Їхні долі протягом багатьох років пов’язані зі славутицьким спортом, їхні імена звучали у різноманітних куточках України і за кордоном. Вони, разом зі своїми вихованцями, неодноразово відстоювали честь славутицького спорту на змаганнях різного рівня. Серед їхніх вихованців є Майстри спорту України, КМС України, спортсмени першого і другого дорослих розрядів, що говорить про високий рівень підготовки спортсменів.

Перше запитання до тренера з боксу Ігоря Глущенка.

- Ігорю, ви сьогодні збираєте молодих спортсменів, хоча офіційного відкриття тренувального процесу ще не було. Що це, бажання швидше відновити спортивну форму вихованців, чи вони скучили за активними заняттями спортом?

- І те, і інше. Спорт – це спосіб життя. Вони дійсно скучили за заняттями. І у декого з’явилась додаткова мотивація у відновленні своєї спортивної форми, так як вперше за тривалий час будуть проводитись змагання на першість в області, що відбудуться в Броварах. Це перша ластівка.

А взагалі планується провести змагання на першість областей у всіх вікових категоріях.

Передбачаю питання про території, де тривають військові дії чи тимчасово окуповані.

Безумовно, там не будуть проводитись змагання. Але я знаю від друзів-тренерів, які працювали в таких областях, що багато з них перебрались на захід України і навіть там продовжують тренувати своїх вихованців.

Прикладом цього є відбір дітей на Чемпіонат Європи, коли в західних областях проходили збори і відбіркові змагання.

Нажаль, ми не змогли туди поїхати, тому що тільки підготовчий період, і сама поїздка обходилась біля 70 тисяч гривень, і все це за свій рахунок.

Як пройдуть вікові чемпіонати України, питання відкрите, остаточних рішень поки нема.

Чемпіонат області серед спортсменів 2005-2006 років народження буде проходити 15-17 вересня. Він слугуватиме відбірковим турніром на Чемпіонат України. У нас поїде троє спортсменів.

Потім буде прийняте рішення про проведення чи Чемпіонату України, чи відбіркових турнірів на європейську або світову першість серед дітей.

На останньому чемпіонаті серед дітей, що проходив у Турції, збірна України посіла друге місце. В ньому брали участь як юнаки, так і дівчата.

- А багато молодих спортсменів вибуло з тренувального процесу?

- Двоє спортсменів – брати Щукіни, разом з мамою, зараз в Німеччині. Старший – Максим уже боксував на чоловічому чемпіонаті в Німеччині. Але перший бій програв. Та я вважаю це природнім, адже юнакові тільки-но виповнилось 18 років, а чемпіонат дорослий. У наступному чемпіонаті змагатимуться юнаки до 22 років, там у нього шанси набагато більші.

Молодший проходить тренувальний процес і адаптацію, а також оформлення документів.

- Наскільки в теперішній час утруднився навчально-тренувальний процес?

- Військовий стан. В країні триває війна, постійно обстріли в різних територій держави. Якщо зараз пройшло фінансування минулого року, то в цьому році, безумовно, воно буде меншим. І це зрозуміло. Порушено програму різних турнірів з боксу, просто їх стало дуже мало. Міжнародні турніри: до агресора ми, безперечно, не поїдемо. До білорусів, які підтримують рф, також. У Молдову, з урахуванням безпеки, також ні.

Наші старші хлопці були на двотижневих зборах у місті Рахів. Їм там дуже сподобалось. І тренувальні збори, коли можна було побігати по горах, і комфортне  проживання, харчування, і організовані для них екскурсії.

Дякую Заслуженому тренеру України з боксу Ігорю Глущенко за бесіду, бажаю всім нам перемоги і миру Україні та, безумовно, успішного виступу на Чемпіонаті області серед молоді Єфрему Кудріну, Радіону Сирбу, Івану Цебренку і тренеру Ігорю Глущенку.

Продовження буде.

Вадим ІВКІН

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: