Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Ворог обстріляв Південноукраїнську АЕС

Ворог обстріляв Південноукраїнську АЕС фото

російська федерація наражає на небезпеку весь світ, її необхідно зупинити, поки не пізно.

Про це Президент України Володимир Зеленський написав у Телеграмі, коментуючи нічний ракетний обстріл поблизу Південноукраїнської атомної електростанції у Миколаївській області.

Так, Зеленський зазначив, що в ніч з 18-го на 19-те вересня за 300 метрів від Південноукраїнської АЕС прилетіла російська ракета. Внаслідок цього відбулося короткочасне відключення електролінії. У будівлях на території АЕС були пошкоджені вікна.

 

"Окупанти знову захотіли постріляти, але забули, що таке атомна станція. росія наражає на небезпеку весь світ. Маємо зупинити її, поки не пізно", – наголосив глава Української держави.

 

Він оприлюднив відеозапис, де видно прильот ракети, а також фото наслідків обстрілу.

Окрім цього, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак у своєму Телеграм-каналі закликав світову спільноту визнати російську федерацію державою-спонсором тероризму.

 

"Ядерний шантаж від терористів, яких досі не визнали терористами. Потрібно давати по зубах. росія – держава-спонсор тероризму. Так, боягузлива. Так, примітивна і жалюгідна. Але це не спростовує того, що росія – терористи. Необхідно зафіксувати цей факт відповідним статусом", – наголосив Єрмак.

 

Голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія, також прокоментував у Телеграмі обстріл.

 

"росія уже навіть не намагається корчити з себе "другу армію світу". Вони прийняли рішення стати Аль-Каїдою – обстрілювати водосховища, атомні станції, залучати у свої ряди зеків і рецидивістів. Все, на що вони здатні, – це теракти. І відповідати за свої злочини вони теж будуть як терористи", – наголосив керівник парламентської фракції.

 

Як повідомлялося раніше, уночі росіяни обстріляли промислову зону Південноукраїнської атомної електростанції - ракета впала за 300 м від реакторів.

Фото: Енергоатом

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: