Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Американців закликали негайно покинути росію

Американців закликали негайно покинути росію  фото

Посольство Сполучених Штатів Америки в москві закликало своїх громадян не відвідувати росію, а тих, хто зараз перебуває там – негайно виїхати.

Усе через мобілізацію

Дипломати пов'язують це з оголошенням часткової мобілізації в росії. Вони зауважують, що не виключено, що на військову службу призиватимуть осіб з подвійним громадянством.

Увага Мобілізація не допоможе путіну навіть у довгостроковій перспективі: в ISW пояснили причини

Громадяни США мають відмовитися від поїздок до росії, а ті, хто проживає чи подорожує зараз у росії, мають негайно залишити країну, поки залишаються обмежені можливості для виїзду на приватній основі,
– йдеться у повідомленні посольства.

Додають, що мирних зібрань американцям також слід уникати. У посольстві побоюються, що росія може відмовити відмовити їм у доступі до консульської допомоги та перешкодити їхньому виїзду.

Наразі комерційні рейси до росії вкрай обмежені та часто недоступні у короткі терміни, тому громадянам США радять скористатися сухопутними маршрутами.

Інші країни теж закликали своїх громадян виїжджати

Вчора заклик до своїх громадян негайно покинути росію зробили також і інші країни, серед них Болгарія. До слова, ще у червні країна вислала одразу 70 дипломатів із російського посольства.

Такі ж рекомендації видали посольства Польщі та Естонії.

Тим, хто залишається, порадили "виявляти підвищену пильність, уникати місць масового скупчення людей та уважно відстежувати розвиток ситуації".

Джерело: посольство США в Москві
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: