Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутич долучився до Великопосної екологічної ініціативи

Щоби допомогти вірним на шляху покаяння та спонукати до переосмислення християнської віри, УГКЦ через свою інституцію – Бюро з питань екології стартувала Великопосну ініціативу «Екологічне навернення для порятунку створіння», яка проводиться у всіх єпархіях та екзархатах в Україні.

 
Настав час Великого посту – час навернення, покаяння та трепетного очікування на зустріч з Воскреслим Ісусом. Кожен віруючий в цей час немов інстинктивно починає задумуватись над вічними правдами і намагається хоча б трішки змінити свій звичний спосіб життя і більше дбати про вічне, аніж про дочасне. Церква в часі Святої Чотиридесятниці звертає особливу увагу на приготування до святої Тайни покаяння.

Для того, щоби покаяння було справді щирими, а навернення до Бога цілісним, свята Церква в цьому благодатному часі намагається пригадати людині її місце на призначення у Божому світі.

Щоби допомогти вірним на шляху покаяння та спонукати до переосмислення християнської віри, УГКЦ через свою інституцію – Бюро з питань екології стартувала Великопосну ініціативу «Екологічне навернення для порятунку створіння», яка проводиться у всіх єпархіях та екзархатах в Україні. Також і в Київській архієпархії УГКЦ, в м. Славутич, де відгомін Чорнобильської екологічної трагедії після стількох років ще такий відчутний, дана ініціатива була підтримана о. Юрієм Логазою, який опікується місцевою громадою.

Презентуючи ініціативу священик наголосив на важливості бережливого ставлення до довкілля та пояснив до яких негативних наслідків може привести безвідповідальність людини по відношенню до її природного довкілля. У своєму слові духовний отець звернув увагу на заклик св. Івана Павла ІІ про безрозсудне руйнування природи, як соціального гріха, який кричить про помсту до неба. Також було представлено роботу Бюро УГКЦ з питань екології і кожен бажаючий мав змогу отримати буклет про Великопосну ініціативу, який був підготовлений та виданий Екобюро.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: