Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Уроки мінної безпеки у Славутичі

Уроки мінної безпеки у Славутичі фото

У Славутицькому міському парку, 21 жовтня, розташувалися два великих намети, де на столах були розкладені муляжі небезпечних предметів.

Поліцейський офіцер громади Славутича, майор поліції, Олександр Зогій, представив гостей, що цього дня відвідали до міста.

У рамках "Тижня мінної безпеки", разом з організаторами заходу - громадською організацією з м. Києва "Солом'янські котики", до славутицької громади приїхали представники вибухово-технічної служби Головного управління Національної поліції України в Київської області.

Гості зробили дві локації: для дорослих і для дітей

У наметі, де головує Володимир Тартичний, усе без в реальному форматі, на столах вибухонебезпечні прилади - гранати, різноманітні міни та вибухонебезпечні іграшки.

Головна вимога до громадян, як вважає піротехнік, завжди бути уважним і обережним, особливо у місцях, де міг бути ворог.

Міни - це не іграшки. Дорослі славутичани шанобливо та уважно слухали фахівця: не чіпати, не наближатися.

Володимир показує відмінності окремих вибухонебезпечних приладів, підкреслює, що розмінувати може тільки спеціаліст.

В дитячій локації більша частина заняття проходить в ігровій формі. Маленькі учасники тижня безпеки на згадку про цю зустріч стали володарями гри-вікторини, футболок з малюнком славнозвісного песика Патрона, головних уборів та книжок.

Сигнал "Повітряна тривога" надав організаторам заходу можливість показати і дорослим, і юним слухачам, що потрібно бути обережним і виконувати усі вимоги воєнного часу.

Після відбою тривоги, учасники покинули сховище та продовжили заняття.

Вадим ІВКІН

Читайте також: Заняття з мінної безпеки для дітей

В лісі виявили дрон-розвідник типу "Орлан-10" (фото, відео)

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: