Славутич входить до числа регіонів, де сьогодні найбільше застосовуватимуть контрольоване відключення електроенергії

Найбільше тимчасове контрольоване обмеження споживання електроенергії буде застосовано в Києві та Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській областях. До складу регіонів, де найчастіше застосовуються аварійні відключення від електромережі, входить і місто Славутич.

Найбільше тимчасове контрольоване обмеження споживання електроенергії буде застосовано в Києві та Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській областях. До складу регіонів, де найчастіше застосовуються аварійні відключення від електромережі, входить і місто Славутич.

Під час засідання виконавчого комітету Славутицької міської ради, що відбулося сьогодні, 24 жовтня, зранку, міський голова Юрій Фомічев звернувся до населення з проханням, ощадливо і розумно використовувати електроенергію. 

"Якщо ми хочемо мати електроенергію більш стабільно, ми маємо її споживати більш відповідально. І тут мова не лише про заощадливість, а й про розумне використання. Це означає, що ми повинні давати навантаження на мережу одночасно якогомога менше", - пояснив очільник міста.

До прикладу, якщо у вас увімкнено праску, то не варто одночасно вмикати ще якийсь прилад, що тягне багато напруги: електроплиту, бойлер, обігрівач чи щось інше.

За словами мера міста, електроприборами треба користуватися так, щоб у мережі залишалося стабільно помірне навантаження. Лише у такому випадку аварійні відключення електроенергії будуть застосовуватись рідше.

Нагадаємо, під час обстрілу російськими агресорами ціленаправлено пошкоджено енергетичну систему України, постраждало 30% критичної інфраструктури. Фахівці протягом усього періоду продовжують її відновлення. Через дефіцит потужності в системі, споживати електроенергію треба ощадливо і без перенавантажень. У разі великого навантаження, диспетчерський пункт вимушений відключати окремі регіони від електропостачання, щоб не допустити аварійної ситуації у мережі.

Читайте також: Як допомогти енергетикам уникнути аварійних відключень

Міський голова закликав славутичан під час подання гарячої води у місто, відключити бойлери і споживати підігріту воду з центарізованої системи. А під час підключення тепла в будинки, не вмикати обігрівачі. Це також дасть заощадження щодо споживання Славутичем загальної кількості електроенергії та можливість рідше відмикати електропостачання у місті.

Читайте також: У Славутичі запускають гарячу воду

За повідомленням НЕК "Укренерго" - NPC Ukrenergo, для підтримки стабільної роботи енергосистеми Диспетчерський центр «Укренерго» вимушений ввести тимчасове контрольоване обмеження споживання електроенергії в Харківській, Полтавській, Сумській областях.

Найбільший обсяг обмеження буде застосовано в Києві та Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській областях.

"Це допоможе знизити навантаження на електромережі та дасть енергетикам час для ремонту пошкодженого терористичними атаками обладнання", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, Славутич входить до числа регіонів, де сьогодні також найбільше застосовуватимуть контрольоване відключення електроенергії.

Олександра ЛАТИШЕВА

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: