Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

"Чернігівобленерго" надає графіки гарантованого постачання електроенергії

"Чернігівобленерго" надає графіки гарантованого постачання електроенергії фото

В "Чернігівобленерго" фактично поєднали два види графіків відключень електроенергії – графіки аварійного відключення та графіки погодинного відключення. В результаті створили графіки гарантованого постачання електроенергії, за допомогою яких споживачі точно зможуть визначити, коли електроенергія у них буде.

І якщо раніше в НЕК наголошували, що обласні енергетичні компанії мають розробити графіки погодинних відключень, то вже за кілька днів виявилося, що цей метод в теперішніх умовах зовсім неефективний – таких відключень не вистачає, щоб ліквідувати дефіцит електроенергії у мережі. Саме тому в багатьох областях на графіки погодинних відключень, які заздалегідь були доведені до споживачів, наклалися ще й графіки аварійних відключень. Відповідно й визначити, коли ж електроенергія гарантовано буде, для споживачів стало справою практично нереальною.

 В АТ «Чернігівобленерго» вирішили піти іншим шляхом – розробили свої графіки так званих можливих відключень електроенергії.

Голова правління АТ «Чернігівобленерго» Михайло Ільницький надав коментар щодо такого рішення.

 

«У цих графіках ми фактично поєднали два види графіків відключень електроенергії – графіки аварійного відключення та графіки погодинного відключення. Те, що вийшло в результаті, я назвав би графіками гарантованого постачання електроенергії.

 Адже з їх допомогою кожна із двох груп споживачів, які заведені в ці графіки, може точно визначити, коли електроенергія у неї буде! Зараз ми можемо це гарантувати на 99%. В інші ж проміжки часу, які у графіках вказані як години можливих відключень, наявність електроенергії ми не гарантуємо, однак вона може бути, якщо немає дефіциту електроенергії в мережі. Таким чином нашим споживачам набагато простіше підлаштувати свою роботу і побут під сучасні реалії. Із такими графіками можна чітко зорієнтуватися, коли краще вмикати побутову техніку чи техніку на підприємствах, а коли краще цього не робити».

 

АТ «Чернігівобленерго» надає перелік першої і другої групи можливих відключень електроенергії.

 У непарний день місяця перша група може бути відключена від електропостачання з 5.00 до 9.00, з 13.00 до 17.00 та із 21.00 до 1.00, друга – з 9.00 до 13.00 та з 17.00 до 21.00. У парний день місяця: перша група – з 9.00 до 13.00 та з 17.00 до 21.00, друга – з 5.00 до 9.00, з 13.00 до 17.00 та із 21.00 до 1.00.

Варто врахувати можливе невелике відхилення в часі до 30 хвилин для перепідключення електропостачання між групами.

«Звісно, спрогнозувати, що буде далі, ми не можемо. Ситуація може змінитися у будь-який момент, адже ворог не надає нам своїх планів обстрілів української території. Однак зараз ми робимо все можливе, щоб люди чітко розуміли, коли гарантовано зможуть користуватися електроенергією. І, мабуть, зараз це найкращий варіант як для компанії, так і для споживачів», – наголошує Михайло Ільницький.

Продовжуємо ощадливо споживати електроенергію та разом наближати нашу перемогу!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: