Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутич дуже гарний партнер для будь-яких проєктів, - депутат ВРУ Ольга Василевська-Смаглюк

Славутич дуже гарний партнер для будь-яких проєктів, - депутат ВРУ Ольга Василевська-Смаглюк фото

11 листопада до Славутича з робочим візитом завітала народний депутат України Ольга Василевська-Смаглюк.

Спочатку народна депутатка зустрілася з міським головою Юрій Фомічев та відвідала дитячий садок “Калинка”.

«Сьогодні в Славутичі перевірили хід робіт в укритті садочку «Калинка». Цей проєкт реалізовуємо спільно з UNICEF Ukraine. 109 дітей садочку матимуть надійне, тепле, комфортне та просторе укриття, хоча ще два місяці тому тут було по пояс піску. Дякую ТОВ ДІОРО за якісно виконані роботи, та місцевій владі за чіткість та координацію», - написала вона на своїй сторінці у facebook.

Також Ольга Василевська-Смаглюк побувала в пункті ВПО, що розміщений  у міській лікарні. Зараз там проживає 28 осіб, з них 13-ро дітей.

«Відвідала наших переселенців з Енергодара, які знайшли прихисток в лікарні, де всі умови для них створила міськрада спільно з Енергоатом. Завдяки нашій співпраці з держкомпанією, а також Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України сьогодні переселенці та лікарня отримають сто ліжок, ковдри та подушки для укриття.

Найбільше мене вразила 15-річна Камілла з Енергодара, яка більш за все на світі мріє повернутися додому. її відео звернення до нашого Президента я опублікую пізніше», - розповіла вона.

Під час особистого прийому нардепка поспілкувалася з мешканцями Славутича, яких турбують питання енергопостачання, лікування, доступу до освіти в умовах відключення електроенергії, отримання українського громадянства тощо.

І на завершення Ольга Василевська-Смаглюк провела зустріч з родинами військовополонених - нацгвардійців та ДФТГ, які сподіваються на якнайшвидше звільнення своїх рідних.

Питання складне, делікатне і не потребує завчасного розголосу, але вона сказала, що вкотре звертається до Дмитра Лубінця посприяти у цьому.

Підсумовуючи результат проведеної роботи, у своєму інтерв’ю slavutych.info пані Ольга зазначила:

«Ми розглядаємо Славутич, як місто, яке може слугувати гарною альтернативою Києву, гарною альтернативою Чернігову, тому що дійсно тут дуже все компактно, тут комфортно, тут є гарна природа і  що основне – це люди. Люди в Славутичі особливі своєю інтелігентністю і гостинністю.

Ми сьогодні здали в експлуатацію укриття у дитячому садочку «Калинка», яке робили спільно з ЮНІСЕФ. Це одне з 11 укриттів, які нам вдалося реалізувати спільно з ЮНІСЕФ по моєму округу (округ №906), Більше в Київській області ніхто не реалізує такі укриття, тільки мені вдалося це. В мене взагалі 11 громад. В нас є Димерська громада – там чотири укриття, в Бучі – два укриття, в Іванкові – два укриття, в Немішаєві – одне і одне в Славутичі.

Найпізніше Славутич доєднався до проєкту, вмовляли ЮНІСЕФ, зробити ще одне укриття. І завдяки відеоролику звернення до ЮНІСЕФ Юрія Кириловича вдалося вмовити їх. Найпізніше почали і найраніше закінчили.

Це говорить про те, що Славутич дуже гарний партнер для будь-яких проєктів, тому що реалізація такого проєкту, як укриття, за недержавні кошти, а за кошти міжнародних донорів, це має бути професійна реакція місцевої влади, надані вчасно звіти, підписані всі вчасно акти. І завершуючи тим, що це був місцевий підрядник, виконував усі роботи, тобто податки за реалізований проєкт залишаться у місті Славутичі. І підрядник не підвів – зробив усе дуже вчасно і якісно, за що ми вдячні. І нам хочеться ще більше реалізовувати проєкти в Славутичі, тому що дуже надійні партнери», - зазначила пані Ольга.

Повна версія інтерв’ю з народним депутатом України Ольгою Василевською-Смаглюк буде опубліковано найближчим часом.

Олександра ЛАТИШЕВА

Фото: Вадим ІВКІН та із facebook-сторінки Ольги ВАСИЛЕВСЬКОЇ-СМАГЛЮК

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: