Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Про генератори, буржуйки, Starlink, ремонти укриттів у Славутичі та інше

Про генератори, буржуйки, Starlink, ремонти укриттів у Славутичі та інше фото

Скільки генераторів, буржуйок, Starlink у Славутичі та хто має обладнати укриття у багатоповерхівках?

Відповіді на ці та інші запитання мешканців Славутича надав міський голова Юрій Фомічев під час традиційної телепрограми «Запитай у мера».

Серед найпопулярніших питань славутичан такі, що стосуються закуплених чи подарованих місту речей, які можуть стати у нагоді під час блекауту чи іншої надзвичайної ситуації, спричиненою воєнною агресією рф.

До вашої уваги кілька питань і відповіді на них.

Скільки генераторів передано місту?

До міста передали 10 генераторів. Переважна кількість установлена в наших навчальних закладах для забезпечення укриттів. Вони також будуть використовуватись для пунктів незламності. Чекаємо ще генератори. Ми їх і купуємо, і замовили. Але генератор в Україні сьогодні, це як медична маска на початку ковіда: дорого, і купити нема де.

Я вже анонсував, великий генератор для нашої тепломережі він в процесі оформлення. І через тиждень-два він буде у Славутичі.

І це ще одна безпекова складова для нашого теплопостачання.

Скільки буржуйок було закуплено для Славутича і де вони зараз?

Вони на складі. Першу партію ми вже отримали, більше 30 штук із 150, що ми замовляли. Вони також будуть використовуватись у Пунктах незламності. Будуть там у постійному користуванні. Всі інші будуть на складі для того, щоб ми протягом двох-трьох годин могли роздати людям у випадку необхідності приготування їжі просто неба, якщо така необхідність виникне. Сподіваюсь, що вони пролежать на складі до весни і для такого використання не знадобляться. Але вони на складі, вони є. Дрова для них є також.

Треба розуміти, що це ми будемо використовувати, коли буде ситуація повного стресу і повного колабсу.

Де зараз подарований волонтерами Славутичу Starlink? Чи можна установити його десь у центрі міста, щоб люди могли до нього приєднатись?

Starlink встановлений, він працює в БК «Енергії» - коворкінг для студентів. Він активно використовується. Єдине, хочу повідомити славутичан, це подарунок від волонтерів – ми дуже дякуєм, але утримання теж потребує коштів, і ваш покірний слуга щомісячно сплачує за нього власні кошти для того, щоб він працював для міста.

Чому досі не проведені ремонтні роботи в підвалах багатоповерхівок, які люди використовують, як укриття (наявність розеток, рукомийників, унітазів)?

Житлові будинки – це наша приватна власність, і навіть якщо ми використовуємо підвал як укриття. То, мабуть, і подбати про це ми маємо, або звернутись до управляючої компанії. В нас є програма допомоги, але люди повинні для себе самі обладнати  зручності. Ми приділяєм увагу школам, дитячим садкам, централізованим сховищам, там де ми несем за них відповідальність. Співвласники такі самі відповідальні особи за свої укриття, як і влада. Тому я знаю, тут має бути симбіоз роботи, в деяких будинках це зробили. Зробили лавочки, зручності, розетки. Ми готові допомагати, але треба ініціатива, а не просто питання. Є управляюча компанія, є відповідальні за будинки, зверніться і скажіть, що у вас є ініціатива і що ви хочете зробити разом. Ми тоді обов’язково допоможемо.

 

Фото: Музей Славутича

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: