Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Увага, ожеледиця - прогноз на найближчі дні по Славутичу

Увага, ожеледиця - прогноз на найближчі дні по Славутичу фото

В найближчі пʼять днів на дорогах Чернігівської і Київської областей очікується ожеледиця і підвищений жовтий рівень небезпеки. Тому звертаємо уваги і водіїв авто, і пішоходів - бідьте особливо обережні на дорозі.

За прогнозом Укргідрометцентру у північному регіоні у найближчі дня температура коливатиметься мід 5 градусами морозу та 1 градусом тепла. Вдень вода танутиме, а вночі замерзатиме, саме тому на дорозі буде доволі склизько.

Вівторок і середа пройдуть без опадів. А з четверга (15 грудня) по суботу (17 грудня) очікується дощ зі снігом і температурою від -4 до +1. Тож небезпека ожеледиці зберігатиметься. Водії! Будьте максимально уважними та дотримуйтеся безпечної дистанції.

Народні прикмети:

13 грудня вшановується пам'ять святого апостола Андрія Первозванного. Андрій Первозванний вважається покровителем морського мистецтва, оскільки перед тим, як стати апостолом, був рибалкою. Наші пращури продовжували на Андрія "наслуховувати" воду. Якщо у колодязі тихо – хороша зима буде; а якщо шумить — треба готуватися до морозів, бурей та хуртовини.

14 грудня - у цей день вшановується пам'ять святої Варвари. У наших пращурів була традиція на день Варвари вдома ставити гілочку, щоб до Різдва розпустилася. З цього дня починалися сильні морози: «зима мости мостить», «Тріщить Варюха — бережи ніс та вухо». Люди виходили подивитись на дим із труби, щоб дізнатися погоду: якщо дим стовпом іде — постоять морози, якщо до землі прибивається — незабаром відлига. Небо на Варварину ніч зоряне – до холодів, сліпе – до тепла.

15 грудня відзначається день пророка Авакума. Наші пращури помітили, якщо у цей день мороз, то весна буде холодною. Подальшу погоду за старих часів 15 грудня визначали по ялині: якщо її сухі гілки згинаються - значить бути хуртовини, а якщо вирівнюються - чекай ясної погоди. Якщо ж у цей день буде дощ, то буде йти ще 40 днів і тиждень.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: