Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як швидко і безпечно приготувати їжу, використовуючи газові пальники

Як швидко і безпечно приготувати їжу, використовуючи газові пальники фото

Через відімкнення електропостачання у місті, славутичани все частіше стали пристосовуватися готувати їжу, використовуючи туристичні пальники. Це швидко і зручно, але не завжди безпечно.

Фахівці  63 Державної пожежно-рятувальної частини м. Славутич застерігають, що неправильна експлуатація газових пальників може коштувати здоров’я та навіть життя.

"Приготувати їжу чи освітлити домівку сьогодні - непроста задача для багатьох українців! Люди змушені шукати різні прилади та вчитися ними користуватися. І це все - в абсолютно нових і стресових умовах.

Ще донедавна з газовими пальниками мали справу переважно туристи, а вже зараз громадяни несуть їх у свої домівки й навіть не підозрюють, що вони можуть вибухнути або отруїти газом", - попереджають рятувальники.

Щоб обрати якісний пальник, треба звернути увагу на деякі важливі нюанси.

Завдяки цьому відео ви дізнаєтесь про газові пальники, їх різноманіття, особливості, використання та який для чого краще обрати. Такі газові пальники працюють в парі з одноразовим газовим балончиком на цанговому з'єднанні, тож вони є компактними та мобільними. Ними можна користуватись як на природі, так і в побуті.

 
 
Але якщо ви вже придбали пальник, зверніть увагу на поради, щоб не нашкодити собі чи рідним.
 За інформацією славутицьких рятувальників,  треба використовувати пальник тільки в приміщенні з вентиляцією та обов'язково тримати балон із газом якнайдалі від прямих сонячних променів і високих температур.
Зберігайте чекліст і дотримуйтеся правил, щоб вберегти себе та близьких від надзвичайної ситуації.

Купуйте виключно сертифіковану продукцію лише в ліцензованих точках продажу.

Неухильно дотримуйтеся інструкції виробника. Завжди перевіряйте цілісність виробу.

Газовий пальник розрахований для використання на відкритому повітрі. Якщо пальник використовується у приміщенні, де живуть люди, там обов’язково має бути вентиляція.

Не допускайте потрапляння на пальники чи балони сонячних променів та тримайте їх подалі від дії високих температур.

Використовуйте лише спеціалізований посуд, призначений для приготування їжі на пальниках та туристичних плитках.

Великі газові балони рекомендовано використовувати лише у приватному секторі. Розміщувати їх в багатоповерхівках та високих будинках заборонено!

Газові балони обслуговуйте лише у спеціальних організаціях, категорично заборонено самостійно наповнювати балони чи ремонтувати їх.

Будьте уважними та розсудливими. Береженого й Бог береже!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: