Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Пішов з життя Валентин Іполітович Купний

Пішов з життя Валентин Іполітович Купний фото

На 88-му році життя після тривалої хвороби пішов з життя Валентин Купний — колишній директор об'єкта «Укриття», Почесний громадянин Славутича. (2.05.1935 -1.01.2023).

Валентин Іполітович розпочав роботу у зоні відчуження у 1988 році. Безпосередньо на Чорнобильській АЕС розпочав трудовий шлях у 1989 і з того часу безперервно опікувався найскладнішою ділянкою станції — об'єктом «Укриття».

Саме завдяки його невтомній роботі «Укриття» із занедбаного «саркофагу» перетворилося на важливий та гідний уваги об'єкт. Саме він був тим першим, хто почав переконувати світ у необхідності перетворення об’єкта на екологічно безпечну систему.

 

 

Навіть після того, як у 2000 році Валентин Купний вийшов на пенсію, він не припиняв працювати над проблемами станції в цілому, та «Укриття» зокрема.

 

 

Його життєвий шлях - це приклад відданості своїй справі, наполегливості, відповідальності, гідності, любові до життя, міста, людей.

 

 

Завжди мав власну думку, дбав про колектив. З 1995 по 2002 роки очолював об'єкт "Укриття". Займав активну позицію у Громадській раді з розвитку міста Славутича.

 

 

Світ залишила людина-легенда, людина ециклопедичних знань, професіонал своєї справи. 

Розділяючи біль втати, висловлюємо глибоке співчуття рідним та близьким з приводу тяжкої втати.

 

Фото: Вадим ІВКІН

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: