Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Теракт у Дніпрі: як відреагував світ

Теракт у Дніпрі: як відреагував світ фото

У суботу, 14 січня, російські терористи влучили ракетою Х-22 у багатоповерхівку у Дніпрі. У результаті обстрілу 73 людини постраждали, ще 20 – загинули.

Ракета зруйнувала цілий під'їзд будинку. Під завалами досі залишаються люди. Яка була реакція світових лідерів на атаку Дніпра – читайте у матеріалі 24 Каналу.

Як відреагували у Литві

Президент країни Ґітанас Науседа засудив дії окупантів. Він зазначив, що Росія – терористична держава, яка приносить біль, смерть та руйнування, куди б вона не пішла.

Звірства, масові вбивства, напади на житлові будинки – як сьогодні у Дніпрі – ніколи не будуть прощені та забуті,
– йдеться у повідомленні.

Також глава держави зазначив, що усі винні будуть неодмінно покарані. Науседа висловив підтримку нашій державі та зазначив, що Литва – з Україною.

Що кажуть у Японії

Посольство Японії в Україні висловило підтримку українцям. Дипломати зазначили, що вони обурені такими діями російських загарбників, що призвели до поранень і смертей.

"Японія – з народом України та підтримує його законне прагнення до справедливості", – наголосили у посольстві.

Білий дім засудив варварські дії окупантів

Чиновники Білого дому жорстоко засуджують суботнє бомбардування України Росією. Воно було спрямоване на критичну та цивільну інфраструктуру та призвело до загибелі щонайменше 20 осіб.

"Ці удари є ще одним прикладом жорстокої та варварської війни, яку веде Росія, атакуючи критично важливу інфраструктуру України, яка забезпечує світлом і теплом українське цивільне населення", – йдеться в письмовій заяві речника Ради національної безпеки Джейка Саллівана.

Він зазначив, що Сполучені Штати надаватимуть Україні те, що їй необхідно для самооборони, зокрема, і системи протиповітряної оборони. Разом із союзниками Штати продовжуватимуть роботу, щоб притягнути російські сили до відповідальності за їхні воєнні злочини та звірства.

За словами Саллівана, Росія продовжує недооцінювати силу та рішучість українського народу, і ці останні спроби його деморалізувати знову зазнають краху.

Як відреагувала пані посол США в Україні

Бріджит Брінк висловила свої співчуття українському народу. Вона заявила, що необхідна допомога продовжує надходити із США, аби допомогти Україні захиститись від країни-терористки.

"Жахливо. Мої думки з постраждалими та з тими, хто докладає так багато зусиль, щоб надати допомогу", – йдеться у повідомленні.

Канада продовжить надавати допомогу Україні

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо назвав терористичну атаку по Україні "огидною". Він наголосив, що такі дії Росії є абсолютно неприйнятними.

"Канада однозначно засуджує це насильство – ми підтримуємо народ України та продовжуватимемо забезпечувати йому необхідну підтримку", – зазначив Трюдо.

Удар по будинку у Дніпрі: останні новини

  • Глава ОВА Валентин Резніченко наголосив на тому, що доля 26 мешканців Дніпра все ще невідома. Рятувальна операція все ще триває. У місті оголосили триденну жалобу за загиблими.
  • Пізно ввечері у мережу виклали відео. На ньому можна побачити момент влучання російської ракети Х-22 у багатоповерхівку. Цей ролик вщент руйнує гіпотезу Арестовича про те, що ракету ворога збили сили ППО. І що саме тому вона влучила у житловий будинок.
  • На небезпечну репліку, озвучену Арестовичем, відреагував міський голова Дніпра Борис Філатов. Він не особливо добирав слова, коментуючи сказане позаштатним радником ОП.
  • "Я з першого дня війни казав, що Арестович – самозакохана скотина та помийний рот. Але в ОП на нього явно хтось робить ставку", – заявив Філатов і невдовзі змушений був перепросити за ці слова.
  • Усе, що відомо про терористичний удар по житловому будинку у Дніпрі, читайте у матеріалі 24 Каналу.

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: