Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Десятий пакет санкцій ЄС проти РФ оцінюється в 11 млрд євро, – фон дер Ляєн

Десятий пакет санкцій ЄС проти РФ оцінюється в 11 млрд євро, – фон дер Ляєн фото

Десятий пакет обмежувальних заходів ЄС щодо РФ міститиме нові заборони у торговельній галузі та додатковий контроль над експортом технологій до Росії.

Як передає Цензор.НЕТ, із посиланням на Інтерфакс-Україна, про це заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Сьогодні ми посилюємо наш тиск десятим пакетом санкцій. Перше. Ми пропонуємо заборону на експорт, який коштує понад 11 млрд євро, щоб залишити російську економіку без критичних технологій та промислових товарів", - сказала вона у спеціальній відеозаяві, оприлюдненій у середу Європейською комісією.

За її словами, "для максимального впливу" ЄС націлений на багато промислових товарів, "які потрібні Росії і які вона не зможе отримати через треті країни".

"Такі важливі товари, як електроніка, спеціалізовані автомобілі, деталі для машин, запасні частини для тракторів та двигуни для реактивних літаків. Ми також націлені на товари для будівельного сектору, які можуть бути спрямовані до російської армії, такі як частини для антен", - уточнила вона.

Крім того, пропонується запровадити "ще більшу заборону" на товари подвійного призначення і товари просунутих технологій.

"Ми пропонуємо контроль за 47 електричними компонентами, які можуть бути використані у військових системах Росії, зокрема дронах, ракетах та вертольотах, за особливо рідкісноземельними матеріалами і термічними камерами. Отже, ми заборонимо всі технологічні товари, які знайдені на полі бою, і ми зробимо так, що вони не знайдуть інших шляхів їх дістати", - переконана фон дер Ляєн.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: