Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Ще раз про тарифи на воду та перевірку їх об’єктивності славутичанами

  Ще раз про тарифи на воду та перевірку їх об’єктивності славутичанами  фото

Починаючи з серпня 2022 року про підняття тарифу на водопостачання та водовідведення інформувало КП «Водоканал-Славутич», неодноразово пояснював причини зростання та обгрунтованість нового тарифу міський голова Юрій Фомічев, надавалась інформація про те, як і хто формує тариф на цю послугу, але найбільший резонанс та бурхливе обговорення серед населення це питання викликало, коли надійшли перші платіжки з розрахунками за новими тарифами.

На засідання громадської ради з розвитку Славутича, яке відбулося у понеділок, 13 лютого, завітала група активних славутичанок, яку цікавило чому тариф на водопостачання у місті зріс більш, ніж на 60%, та впевнитися, переглянувши відповідну документацію, наскільки таке зростання є об’єктивним.

Заслухавши пояснення причини зростання та пояснення щодо розрахунків тарифу, які у формі діалогу з ініціаторками зустрічі надали перший заступник міського голови Славутича Віктор Шевченко, директор комунального підприємства «Славутич-водоканал» Костянтин Джалалян, начальник відділу з питань ЖКГ, тарифоутворення, енергоефективності та енергозбереження виконкому СМР Оксана Сосніна, член громадської комісії Олександр Пантєєв та члени громадської ради з розвитку Славутича, було прийняте рішення ініціативній групі зустрітися ще раз з представниками відділу виконкому з питань ЖКГ, яке відповідальне за розрахунки тарифу, та представниками «Водоканалу», аби з’ясувати законодавчу складову цього питання та побачити всі розрахунки.

Про це портал Slavutych.Info повідомляв у публікації Як формується тариф на комунальні послуги у Славутичі, чому підвищився тариф на воду та чи голосували за це депутати, яка також викликала активне обговорення цієї теми в славутицьких facebook- спільнотах.

Зустріч відбулася наступного дня. За словами представниць ініціативної групи, вони побачили належні документи і почули відповіді на свої запитання. 

Володимир Удовиченко, який також долучився до обговорення цього питання на засіданні, як голова громадської ради з розвитку міста, надав свій коментар щодо цієї ситуації Slavutych.Info.

За його словами, інформацію та комунікацію стосовно цього складного питання треба було зробити ще до прийняття рішення.

«Дати максимальну інформацію, адже це великі тарифи, і це викликає у людей хвилювання. І воно вийшло так: неначе інформація була, а неначе зненацька напало. Тому треба ще раз звернути увагу на комунікацію, необхідну і відповідну роботу до усіх, усіх, усіх. В першу чергу – до підприємств», - зазначив він.

 

 

А також акцентував, що процес тарифоутворення, покладений на виконком по закону, завжди був складний. Тому у подібних випадках до його вирішення має долучатися міська рада та міський голова.

Повну версію інтерв’ю читайте за посиланням: «Треба залишатися однією родиною, однією сім'єю, одним Славутичем», - Володимир Удовиченко.

Олександра ЛАТИШЕВА

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: