Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Роботи славутицького фотохудожника на виставці фотографів-членів НСЖУ

Роботи славутицького фотохудожника на виставці фотографів-членів НСЖУ фото

«На стороні світла» - під такою назвою у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Короленка відкрилася звітна фотовиставка членів Чернігівської обласної організації НСФХУ (Національна спілка фотохудожників України), учасником якої став і славутичанин Вадим Івкін.

На виставці представлено 40 світлин від 15 авторів. Це творчий звіт фотохудожників за 2022 рік.

 

 

 

У прес-релізі організації, який був надрукований до відкриття виставки, відмічається:

«В умовах війни пріоритетними стали задачі - захист країни, допомога військовим, матеріальна підтримка ЗСУ, допомога постраждалим від війни та інше. Та, попри все, фотохудожники і в умовах війни продовжували свою творчу діяльність, адже війна йде на всіх фронтах, в тому числі і на культурному».

 

 

До виставки долучились відомі Чернігівські фотомитці, що теж стали учасниками на цьому культурному фронті.

 

 

Серед них Андрій Олексієнко (бронзова медаль) і Сергій Тарабара (Диплом) були учасниками Міжнародного фотоконкурсу "Life press", Олександр Арендар переміг в номінації "Краще фото Чернігівської області" на Міжнародному конкурсі "Вікі любить пам'ятки 2022", був учасником багатьох виставок. Була учасником українських і міжнародних виставок Оксана Дем'янець.

 


Основною темою 2022 року у творчості ЧОО НСФХУ стала звісно ж, нинішня війна. Героїзм і трагедію цієї війни, її руйнівні наслідки і боротьбу українського народу фіксували чернігівські фотохудожники - хто де міг, чи безпосередньо в зоні бойових дій, чи в облозі, чи в окупації, чи на звільнених територіях. Кожна зафіксована мить тепер є історією і документальним свідченням героїзму українського народу та викриттям рашистських злочинів. Але попри війну у творчості митців залишаються і мирні теми. Це символізує віру в те, що ми переможемо і створимо прекрасне майбутнє.

 

 


Своїми відчуттями від світлин фотовиставки поділився член НСФХУ і учасник виставки, зараз мешканець міста Славутича - Вадим Івкін.

 

 

«Для мене, як фотожурналіста, фоторепортера, сюжетна світлина знаходиться поряд з пейзажними і портретними знімками. Зараз, коли ворог руйнує наші будинки, міста і села, гинуть військові і мирне населення, ми не можемо бути осторонь. Ми повинні зафіксувати і передати нащадкам усю біль, важкий стан військового часу, мужність та героїзм і незламність нашого народу. І не важливо де ти народився, який в тебе вік, ти робиш усе, щоб прийшла довгоочікувана Перемога. Я бачив жінок й чоловіків, які шли на зустріч озброєному ворогу, а в них були тільки жовто-блакитні прапорці і прапор України.
Оглядаючи світлини моїх колег, відчуваю різноманітність емоцій і в котрий раз розумію, що більшість фоторобіт народилися у серці автора, це його особистий погляд, його біль і роздуми про світло і темряву, його бажання бачити світ щасливим. А це можливо тільки на стороні світла, а тому ми обов'язково переможемо»
.

 

Роботи Вадима Івкіна ви також можете часто бачити на порталі slavutych.info.

Його фото відрізняються за жанром і тематикою, але, безумовно, викликають живий інтерес. Вадим Івкін завжди у гущі подій, що відбуваються у Славутичі, і як результат – фоторепортаж, як кажуть – «з коліс», і велика кількість світлин з місця подій.

 

Організатор виставки, де також представлені роботи славутицького фотохудожника Вадима Івкіна, Чернігівська обласна організація Національної спілки фотохудожників України. Експозиція створювалась завдяки спільним зусиллям колективу Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Короленка та фотографів-членів НСЖУ. Виставка триватиме до 3 березня.

Фото: Вадим ІВКІН

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: