Родичі цивільних заручників зі Славутича не втрачають надію

Сьогодні, 24 березня, відбулась чергова зустріч родичів цивільних заручників з представниками Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Сьогодні, 24 березня, відбулась чергова зустріч родичів цивільних заручників з представниками Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Про це повідомила депутат Верховної ради України Ольга Василевська-Смаглюк.

За її словами, сотні осіб з Київщини досі вважаються зниклими безвісти. Російська сторона утримує їх незаконно.

"Родичі утримуваних осіб з Димерської та Славутицькоі громад мали змогу поставити свої запитання щодо умов їхнього перебування в полоні та найшвидшого визволення.

Зі свого боку усі необхідні заходи, в межах повноважень, я виконала. Мене запевнили, що заходи щодо звільнення полонених здійснюються, однак цілком залежать від російської сторони. Також протягом 2 місяців буде створено реєстр утримуваних рф осіб", - написала нардепка у facebook.

Також вона зазначила, що зараз рідні бранців мають ще декілька невирішених проблем:

— факти звільнення з роботи осіб, що перебувають в полоні;

— члени ДФТГ не підпадають під гарантіі держави щодо виплат їм, як військовополоненим, хоча фактично буди учасниками оборони, та досі вважаються цивільними заручниками;

— є труднощі в отриманні витягу з ЄРДР в Нацполіціі та загалом комунікації з поліцією;

— деякі рідні взагалі не мають жодної інформації щодо долі їхніх заручників;

— групи рідних діють злагоджено лише в рамках кількох громад, тим часом, рідні полонених з інших громад залишаються поза увагою місцевих керівників. Але поодинці дуже важко налагодити повноцінну комунікацію і роботу. Треба гуртуватися на рівні області.

Як повідомляє Ольга Василевська-Смаглюк, домовились наступного тижня продовжити комунікацію з перелічених вище проблем та знайти шляхи їх вирішення.

Фото зі сторінки Ольги Василевської-Смаглюк

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: