Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Поверніть з полону нацгвардійців ЧАЕС! Славутичани молилися за повернення додому полонених військовослужбовців в/ч 3041

Поверніть з полону нацгвардійців ЧАЕС! Славутичани молилися за повернення додому полонених військовослужбовців в/ч 3041 фото

Сьогодні у храмі на честь ікони Божої Матері «Неустанна поміч» молилися за якнайшвидше повернення з полону військовослужбовців Національної гвардії України, які охороняли ЧАЕС.

Настоятель храму, військовий капелан в/ч 3041, отець Юрій Логаза, разом з присутніми, молитвою звернувся до ікони Матері Божої «Неустанна поміч».

 

 

Зі сльозами на очах щиросердно молилися рідні і близькі бранців кремля, які вже понад рік перебувають у російських катівнях.

 

 

"Ми сьогодні об’єдналися у цій спільній молитві, що звернутися з одним єдиним проханням від усіх нас. Кожен приходить до храму зі своїм проханням, кожен молиться за те, що у нього на серці. Сьогодні ми всі прийшли сюди, адже маємо одне прохання на всіх, прохання про звільнення наших рідних, наших близьких, чоловіків, дітей, батьків для дітей побратимів, військовослужбовців в/ч 3041 НГУ", - сказав отець Юрій.

 

 

За словами настоятеля храму, сьогодні кожен докладає зусилля для того, щоб повернути до дому військовополонених рідних.

 

 

"Ворог забрав усі можливості від нас, щоб хоч якось підтримувати зв'язок з рідними в полоні, щоб хоч щось дізнатися, почути голос, поспілкуватися, обійняти.

 

 

Ми прийшли сюди, щоби відчути той особливий зв'язок, який жоден ворог не зможе забрати з нашого серця, з нашої душі, адже це зв'язок називається молитва, і наші рідні в полоні теж відчувають його", - запевнив священник.

 

 

Зі словами щирої вдячності за велику підтримку родин полонених, згуртованість і допомогу військовослужбовцям, звернувся до настоятеля храму, військового капелана в/ч 3041 - отця Юрія Логази, заступник міського голови Славутича Олександр Линкевич. Він щемно обійняв маму полоненого, щиро співчуваючи її біді, та промовив до загалу, що ми всі будемо молитися за наших хлопців і робити все належне, щоб вони скоріше повернулися.

 

 
 

Нагадаємо, під час повномасштабного наступу російських військ на Україну, у перший же день, 24 лютого 2022 року, Чорнобильська АЕС була захоплена ворогом, а нацгвардійці, що обороняли станцію – взяті в полон. Під час відступу окупаційних військ, агресори прихопили військовополонених із собою. За цей час шляхом переговорів і взаємообміну полоненими, Україні вдалося  декілька осіб повернути на Батьківщину. Доля решти – 133 нацгвардійців з ЧАЕС, на сьогодні залишається невідомою.

Олександра ЛАТИШЕВА

Фото: Вадим ІВКІН

Читайте також: Молимося про звільнення полонених нацгвардійців, що охороняли ЧАЕС

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: