Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Іпотерапія як метод психоемоційної реабілітації постраждалих від війни

Іпотерапія як метод психоемоційної реабілітації постраждалих від війни фото

Фахівці Соціально-психологічного центру м. Славутич, разом із військовими та їх родинами вирушили на кінно-спортивну базу, з метою відновитися психологічно і фізично, зняти напругу, покращити настрій та підняти моральний дух.

Методика іпотерапії заснована на взаємодії з тваринами (коні, собаки, коти), які завдяки своїй чутливій природі здатні психологічно розвантажити та перевести увагу на тактильні відчуття.

Іпотерапія особливо ефективна, коли людина травмована, в стані ПТСР, повернулася з фронту, з полону, з місця активних бойових дій чи просто відчуває дефіцит енергії.

Програма спрямована на відчуття реальності тут і зараз, що допомагає розслабитися, повернути ресурсний стан психіки та запустити механізм її відновлення.

Головна ідея таких занять - оздоровлення тіла, розуму та духу військовослужбовців, людей, що повернулися з полону, переселенців (ВПО) чи членів їхніх родин, за допомогою терапевтичної роботи, що ґрунтується на заняттях із кіньми.

Заняття іпотерапією сприяють розвитку таких особистісних якостей, як уважність, швидкість реакції, подолання страхів, порятунок від агресії, збудливості нервової системи, замкнутості, депресії.

Враження від перебування поруч з цими благородними тваринами чудові, а відчуття позитивні. У них є певний зв’язок з людьми, коли не треба слів, вони і так все відчувають. Приємно трішки відійти від реальності та поринути у світ, де забуваєш про проблеми та накопичуєш позитивні емоції. Розповідають учасники заходу.

Психоемоційна реабілітація військових дуже важлива, особливо зараз, коли потрібно знаходити сили для життя і боротьби, здобувати нашу Перемогу!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: