Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

З російського полону повернулось 95 українців, серед яких полонені з ЧАЕС

З російського полону повернулось 95 українців, серед яких полонені з ЧАЕС фото

Сьогодні з ворожої неволі повернулося ще 95 українських Оборонців.

Серед звільнених з полону 51 представник ЗСУ (зокрема 15 тероборонців), 29 нацгвардійців, 11 прикордонників, четверо військових моряків. 

Усі звільнені цього разу — чоловіки. Серед них двоє офіцерів, решта — рядовий та сержантський склад.  

Обмін став можливим завдяки складним перемовинам, які проводить Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими. Зокрема вдалося повернути оборонців, які знаходилися в полоні у пвк «вагнер» та підрозділу «ахмат». 

 Завдяки взаємодії представників Сил безпеки та оборони, уряду та команди Офісу Президента цього разу повернуто з полону захисників Маріуполя (у тому числі «Азовсталі») та острова «Зміїний».  27 Оборонців захищали донецький напрямок (з них пʼятеро з-під міста Бахмут). Є захисники харківського, запорізького, херсонського, луганського та сумського напрямків.

Додому їдуть полонені з ЧАЕС:

Якубець
Глузд
Брагіда
Жигир
Киричанський
Дуброва
Грищенко
Кисіль
Дегтяр 
Зубок 
Ігнатенко
Аврамов
Асташов
Грек
Кальченко
Аліяров
Дерба
Веремеєнко
Даниленко
Карпенко
Бабчинський
Йовенко

Серед звільнених українців троє мали статус «пошук особи». Тобто, Україна повертає також тих Захисників та Захисниць, які офіційно не були підтверджені ворогом як полонені. 

 З неволі серед інших повернувся військовий музикант 36 бригади, морпіх. Семеро звільнених військовослужбовців брали участь у «вертолітній» місії ГУР до окупованого Маріуполя. Серед повернутих також четверо з важкими пораненнями. Один звільнений має суттєву втрату ваги (30 кілограмів), є військові з ускладненням хвороб. Усі вони отримають необхідну реабілітацію та зустрінуться з рідними, яких не бачили багато місяців.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: